Η Νο 1 αλλαγή που θα παρατηρήσετε αν τρώτε τυρί cottage για 7 συνεχόμενες μέρες

Το τυρί κότατζ (τυρί cottage) με ανανά ήταν το αγαπημένο σνακ της συγγραφέως Beth Ann Mayer, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα οικογένειας καθώς και ψυχικής και σωματικής υγείας. Αποφάσισε να καταναλώνει τυρί cottage για 7 συνεχόμενες μέρες και παρατήρησε μία σημαντική αλλαγή.

Τα τελευταία χρόνια η στυγγραφέας είχε στραφεί σε πιο υγιεινά σνακ, όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς. Μετά από καιρό, η συγγραφέας αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά το αγαπημένο της τυρί cottage και το αποτέλεσμα την εξέπληξε.

Η Beth Ann Mayer ανυπομονούσε να απολαύσει το τυρί cottage, αλλά δεν περίμενε να παρατηρήσει μια σημαντική αλλαγή στη διάθεσή της. Μετά από μόλις μια εβδομάδα καθημερινής κατανάλωσης τυριού cottage, ένιωθε πιο ενεργητική, πιο συγκεντρωμένη και πιο ευτυχισμένη.

Η ίδια πιστεύει ότι η βελτίωση της διάθεσής της οφείλεται σε δύο παράγοντες:

  • Στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη του τυριού cottage που την έκανε να αισθάνεται πιο γεμάτη και να έχει περισσότερη ενέργεια.
  • Στα θρεπτικά συστατικά του ανανά, όπως η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά, μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη διάθεση.

Το τυρί cottage έγινε επίσης δημοφιλές και χάρη στο TikTok, την περασμένη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα βίντεο με το hashtag cottage cheese συγκέντρωσαν 1,4 δισεκατομμύρια προβολές.

Η συγγραφέας είναι ενθουσιασμένη που ανακάλυψε ότι το τυρί cottage μπορεί να είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, το οποίο επίσης συμβάλλει στην βελτίωση της διάθεσης. Συνιστά σε όλους να το δοκιμάσουν και να δουν πώς τους κάνει να αισθάνονται.

Η Νο 1 αλλαγή που θα παρατηρήσετε αν τρώτε τυρί cottage για 7 συνεχόμενες μέρες

Σύμφωνα με την συγγραφέα Beth Ann Mayer, η προσθήκη τυριού cottage θα κάνει πιο διασκεδαστική τη διατροφή σας. Το τυρί cottage είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η Beth Ann Mayer αναφέρει ότι το καταναλώνει σκέτο, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς και με μπαχαρικά.

Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες της συνταγές:

  • Τυρί cottage με φράουλες και μοσχοκάρυδο: Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή. Το μοσχοκάρυδο προσθέτει μια νότα γεύσης αυγού και κάνει το τυρί cottage να μοιάζει με cheesecake.
  • Τυρί cottage με μπανάνες και φρούτα: Αυτή είναι μια καλή επιλογή για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ. Τα φρούτα προσθέτουν γλυκύτητα και βιταμίνες.
  • Τυρί cottage με φυστικοβούτυρο και φρυγανισμένο ψωμί: Αυτή είναι μια καλή επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό ή σνακ. Το φυστικοβούτυρο προσθέτει πρωτεΐνη και λίπος.

Το τυρί cottage είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό τρόφιμο που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την ώρα του φαγητού σας πιο ευχάριστη.

Τα 7 οφέλη του τυριού cottage

Το τυρί cottage δεν είναι απλώς μια εύκολη ιδέα για σνακ για όλες τις ηλικίες. Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

  • Είναι χαμηλό σε θερμίδες και λίπος: Το τυρί κότατζ είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού περιέχει μόνο 90 θερμίδες και 2 γραμμάρια λίπους.
  • Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη: Το τυρί κότατζ είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός για να χτίσει και να επισκευάσει τους μύες. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης.
  • Περιέχει ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού τυριού κότατζ περιέχει 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους: Το τυρί κότατζ είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους. Η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και να αυξήσει τον μεταβολισμό.
  • Είναι μια καλή πηγή αμινοξέων: Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Το τυρί κότατζ περιέχει μια ποικιλία αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αμινοξέων που δεν μπορεί να παράγει ο οργανισμός.
  • Είναι μια καλή πηγή προβιοτικών: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Το τυρί κότατζ είναι μια καλή πηγή προβιοτικών που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος.
  • Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα: Το τυρί κότατζ μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την υγεία και την ανάπτυξη των μυών. Μια μελέτη του 2018 στο British Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες περίπου μισή ώρα πριν τον ύπνο ήταν θετική για την ποιότητα των μυών και τη γενική υγεία.

Τυρί cottage: Πώς μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σας σε μια εβδομάδα

Το τυρί cottage είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό τρόφιμο που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Η Beth Ann Mayer μοιράστηκε μερικές από τις αλλαγές που παρατήρησε στη ζωή μου μετά από μια εβδομάδα κατανάλωσης τυριού cottage.

Εκτός από την ανυπομονησία για το απογευματινό μου σνακ, η συγγραφέας παρατήρησε τα εξής:

  • Ένιωσε πιο χορτάτη. Τα 15 γραμμάρια πρωτεΐνης που περιείχε το τυρί cottage μου ήταν περισσότερα από τα 6 γραμμάρια του τυπικού σνακ τυριού. Η πρωτεΐνη βοηθά στην αίσθηση κορεσμού, επομένως δεν ένιωθε πεινασμένη τόσο γρήγορα.
  • Ένιωθε καλύτερα το έντερό της. Το τυρί cottage είναι μια καλή πηγή προβιοτικών, τα οποία είναι ζωντανά βακτήρια που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου.
  • Απέκτησε έμπνευση για να δοκιμάσει νέα φαγητά. Το τυρί cottage είναι ένα ευέλικτο τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Γιατί το τυρί cottage είναι δημοφιλές;

Το τυρί cottage είναι ένα δημοφιλές σνακ εδώ και δεκαετίες, αλλά πρόσφατα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στο TikTok. Γιατί το τυρί cottage είναι τόσο δημοφιλές;

Ένας λόγος είναι ότι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού τυριού κότατζ περιέχει περίπου 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία είναι περίπου το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Η πρωτεΐνη είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, τη μείωση της όρεξης και την απώλεια βάρους.

Ένας άλλος λόγος για την αυξανόμενη δημοτικότητα του τυριού cottage είναι ότι είναι ένα ευέλικτο τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς ή με δημητριακά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές, όπως smoothies, σαλάτες και μπολ.

Τέλος, το τυρί cottage είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες και λίπος. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού τυριού cottage περιέχει περίπου 160 θερμίδες και 4 γραμμάρια λίπους. Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.

Μην ξεχνάτε

Το τυρί cottage ένα υγιεινό και θρεπτικό τρόφιμο που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας αν αποφασίσετε να το εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα δείτε τα οφέλη που θα σας προσφέρει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ