Ετοιμάζεσαι για διακοπές; Τι να κάνεις για να φύγει το «φούσκωμα»

Η ώρα για τις διακοπές πλησιάζει. Σιγά σιγά φτιάχνεις τη λίστα με όσα θα πάρεις μαζί σου. Στο πίσω μέρος όμως του μυαλό σου, βρίσκεται η εξής σκέψη: Πώς γίνεται μαζί με την βαλίτσα, να μην πάρω και το «φούσκωμα» στην κοιλιά που έχω; Η συμβουλή είναι να επενδύσεις σε μία διατροφή που αποτελείται από τροφές που «ξεφουσκώνουν».

Σε γενικές γραμμές πρέπει να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή που να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε  ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι. Καλό είναι επίσης να πίνεις πολύ νερό.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για τη διατροφή σου

  • Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της πέψης και να μειώσουν το φούσκωμα. Καλές επιλογές είναι τα μήλα, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια, τα αγγούρια, οι ντομάτες, οι πιπεριές και το μπρόκολο.
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως: Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Επίσης μπορεί να επιλέξετε ψωμί ολικής αλέσεως, βρώμη και καστανό ρύζι.
  • Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του φουσκώματος.
  • Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Η προσθήκη προβιοτικών στο γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και να μειώσει το φούσκωμα.
  • Νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος και να κρατήσει το σώμα ενυδατωμένο.
  • Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ. Το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα.

Επίσης, η άσκηση βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και την πέψη. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει και ο ύπνος, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση του σώματος και τη μείωση του άγχους, το οποίο μπορεί να συμβάλει στο φούσκωμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ