CRETAN ΙΑΜΑ: Πολύτιμος φυσικός «σύμμαχος» στον… «πόλεμο» απέναντι στα συμπτώματα των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού – Ο πλούτος της κρητικής γης σε μία κάψουλα

Τα «μυστικά» της κρητικής φύσης συνάντησαν την επιστημονική γνώση, σφραγίστηκαν σε μία κάψουλα και έτσι δημιουργήθηκε το CRETAN ΙΑΜΑ. Ένα καινοτόμο φυσικό σκεύασμα το οποίο μέσα από πολυετείς  κλινικές μελέτες και επιστημονικές τεκμηριώσεις, αποδείχθηκε ότι συμβάλλει στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Της Εύης Κατσώλη

Με έναν πατενταρισμένο συνδυασμό αιθέριων ελαίων από τρία αρωματικά κρητικά βόταναδίκταμο (Originarum dictamnus), θυμάρι (Coridothymus capitatus) και φασκόμηλο (Salvia fruticosa)- μέσα σε extra παρθένο ελαιόλαδο και σε συγκεκριμένες αναλογίες που λειτουργούν όχι απλά αθροιστικά αλλά συνεργιστικά και ολιστικά, το CRETAN ΙΑΜΑ γίνεται πολύτιμος «σύμμαχος» για τον καθένα που ταλαιπωρείται από ιώσεις και ειδικά τους χειμερινούς μήνες που αυτές βρίσκονται σε μεγαλύτερη έξαρση. Η δράση της καθεμίας ουσίας που περιέχει, ενισχύει ή/και συμπληρώνει τη δράση της άλλης, μαζί με βιταμίνη D3.

 

Ο βοτανικός πλούτος της ελληνικής γης και οι μακροχρόνιες έρευνες της έμπειρης επιστημονικής ομάδας που αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητές σε συνεργασία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Galenica, συνδυάστηκαν και δημιούργησαν το πρώτο φυτικό ιδιοσκεύασμα με τόσο υψηλή δημοσιευμένη τεκμηρίωση, εργαστηριακά, κλινικά και τοξικολογικά.

Οι πολυετείς μελέτες απέδειξαν τη δράση του CRETAN ΙΑΜΑ  στα συμπτώματα των ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος όπως σε αυτά του κρυολογήματος, της γρίπης, του ρινοϊού, του Sars-Cov-2 που ιδιαίτερα αυτή την εποχή απασχολούν τους Επαγγελματίες Υγείας, τους γιατρούς και φαρμακοποιούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και τους ασθενείς που αναζητούν λύσεις για να ανακουφιστούν από τις «ενοχλητικές» ιώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κλινικές μελέτες σε ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, έχουν επιβεβαιώσει τη δράση του σκευάσματος επιτυγχάνοντας γρηγορότερη αποδρομή των συμπτωμάτων με παράλληλο περιορισμό της φλεγμονής, μειώνοντας σημαντικά τόσο τον χρόνο ίασης όσο και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Σε δημοσιευμένη μελέτη, εργαστηριακά πειράματα απέδειξαν επίσης τον μηχανισμό δράσης των ουσιών του εκχυλίσματος του CRETAN ΙΑΜΑ στον ιό της γρίπης Α/Η1Ν1, όπου διαπιστώθηκε η αναστολή της δράσης μιας ιδιαίτερα κρίσιμης πρωτεΐνης του ιού, η οποία συμβάλλει στη μόλυνση των κυττάρων.

Εκτός από την άμεση αποτελεσματικότητα στα συμπτώματα των ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, το κρητικό  ίαμα έχει ευεργετική δράση και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού καθώς τα βότανα που περικλείει η κάψουλα, περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες απαραίτητες για την καταπολέμηση φλεγμονών του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, η προσθήκη της βιταμίνης D3 συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι πρόκειται για ένα ασφαλές σκεύασμα ακόμη και σε μακροχρόνια χορήγησή του. Να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από την πολύ πετυχημένη πορεία του CRETAN ΙΑΜΑ, η προσπάθεια για τη διερεύνηση σε βάθος των ιδιοτήτων του συνεχίζεται σε διευρυμένο επιστημονικό πεδίο, αποδεικνύοντας ότι κάθε νέα μελέτη μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη για πρόληψη και θεραπεία ασθενών με συμπτώματα ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Τα νέα στοιχεία αφορούν σε δύο  νέες δημοσιευμένες μελέτες σε διεθνώς, έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε επίπεδο κλινικής δοκιμής σε ασθενείς που νοσούσαν με ήπια συμπτώματα του ιού Sars-Covid-2.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των δύο μελετών στις οποίες συμμετείχαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, «ο πατενταρισμένος συνδυασμός ουσιών από τα αιθέρια έλαια των τριών κρητικών βοτάνων, σε συγκεκριμένη αναλογία,  όχι μόνο επισπεύδει την ανάρρωση σε περιπατητικούς ασθενείς με ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, αλλά όπως τεκμηριώθηκε έχει και προληπτική/προστατευτική δράση. Τα αποτελέσματα αυτά συνάδουν με τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών σε άλλους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού».

Mάλιστα, η τελευταία συγκριτική μελέτη παρατήρησης που πραγματοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, και δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό “Diseases”, έγινε σε αρκετά μεγάλο δείγμα ασθενών που νοσούσαν από ήπια συμπτώματα Covid με κυρίαρχα, την κόπωση, τη μυαλγία, τον πονοκέφαλο και τον πυρετό. Μελετήθηκαν διαφορετικά στελέχη του ιού από τα αρχικά Α & Β μέχρι τα πρόσφατα D & O, δεδομένου ότι η έρευνα διήρκησε από τον Αύγουστο  2020 έως και τον Φεβρουάριο  2022.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η νέα αυτή μελέτη ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Forum  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, ένα σημαντικό συνέδριο όπου συμμετείχαν αναγνωρισμένοι επιστήμονες από όλες τις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Χώρας, όπως επίσης Γενικοί Ιατροί και Παθολόγοι που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το CRETAN ΙΑΜΑ έχει βραβευτεί και έχει λάβει το «Gold» βραβείο στα Supplement Awards 2021 ως «το καλύτερο συμπλήρωμα για την άμυνα του οργανισμού». Η επιβράβευση αυτή αφορά στην ποιότητα, στην καινοτομία και στην επιστημονική εγκυρότητα του σκευάσματος με στόχο την ασφάλεια αλλά και την ποιοτική επιλογή των καταναλωτών.

Το CRETAN IAMA διακρίνεται για τη μοναδικότητά του στη συνεχιζόμενη έρευνα και ανάπτυξη (R&D) προϊόντος, τη διαδικασία επιλογής και σταθερότητας της πρώτης ύλης, τις μεθόδους παραγωγής υψηλής ακρίβειας και την καταξιωμένη διεθνώς επιστημονική τεκμηρίωσή του, διαθέτοντας ήδη 8 δημοσιευμένες μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, που υλοποιήθηκαν με το τελικό προϊόν.

Το CRETAN IAMA αποτελεί λαμπρό ερευνητικό παράδειγμα, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη γνώσης και ανταποδοτικότητας στη σύγχρονη κοινωνία.

 

 

 

Η ερευνητική ομάδα

Την ερευνητική ομάδα του CRETAN IAMA συνθέτουν καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητές. Συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  ο κ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Στέργιος Πυρίντσος, Καθηγητής Βιολογίας και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Βοτανικού κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Δ/ντης Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας ΠΑΓΝΗ, η κα Μαριλένα Καμπά, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Εμμανουήλ Συμβουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, και συνεργάτες τους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ