Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Στις 14 Αυγούστου 1974 εκδηλώνεται στην Κύπρο ο δεύτερος «Αττίλας», με την προώθηση των τουρκικών δυνάμεων στη σημερινή γραμμή αντιπαράθεσης. Την ίδια ημερομηνία το 1949 οι Δυτικογερμανοί ψηφίζουν για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1385- Η Πορτογαλία διασφαλίζει την ανεξαρτησία της, νικώντας στη μάχη της Αλζουμπαρότα το στρατό του ισπανού βασιλιά Ιωάννη Α’.

1846- Ο αμερικανός συγγραφέας Χένρι Ντέιβιντ Θόροου φυλακίζεται, επειδή αρνείται να πληρώσει φόρο για λόγους ιδεολογίας.

1922- Κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, οι επιθετικές κινήσεις των Τούρκων εξαναγκάζουν την ελληνική Στρατιά να αρχίσει να συμπτύσσεται, με συνέπεια την κατάρρευση του Μετώπου.

1949- Οι Δυτικογερμανοί ψηφίζουν για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη θέση του καγκελάριου εκλέγεται ο Κόνραντ Αντενάουερ.

1974- Εκδηλώνεται στην Κύπρο ο δεύτερος «Αττίλας», με την προώθηση των τουρκικών δυνάμεων στη σημερινή γραμμή αντιπαράθεσης, μετά τον «τορπιλισμό» από τους Τούρκους των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Ελλάδα αποσύρει τις δυνάμεις της από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

1980- Ο ηλεκτρολόγος Λεχ Βαλέσα ηγείται των απεργιών στα ναυπηγία του Γκντανσκ της Πολωνίας, προκαλώντας το κομουνιστικό καθεστώς της χώρας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ