Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

 

Την 1η  Σεπτεμβρίου 1807 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν τα Επτάνησα. Την ίδια ημερομηνία το 1911 με ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχεται ο ελληνικός λαός το θωρηκτό Αβέρωφ, που καταπλέει στα φαληρικά νερά.

272 π.Χ- Ο Βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος, στην προσπάθειά του να κυριεύσει το Άργος από τους Μακεδόνες, βρίσκει άδοξο θάνατο από κεραμίδι που ρίχνει στο κεφάλι του μία γυναίκα.

1807- Οι Γάλλοι καταλαμβάνουν τα Επτάνησα.

1902- Κάνει πρεμιέρα στους γαλλικούς κινηματογράφους η ταινία του Ζορζ Μελιές Ταξίδι στη Σελήνη, που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

1911- Σημειώνεται δολοφονική απόπειρα κατά του μεταρρυθμιστή ρώσου πρωθυπουργού Πιοτρ Στολίπιν, την ώρα που παρακολουθεί την όπερα του Ρίμσκι-Κόρσακοφ Ο Τσάρος Σάλταν στην Όπερα του Κιέβου. Δράστης ο αναρχικός, αλλά και πράκτορας της τσαρικής μυστικής αστυνομίας Οχράνα, Ντμίτρι Μπογκρόφ. Ο Στολίπιν θα πεθάνει τέσσερις μέρες αργότερα.

1911- Με ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχεται ο ελληνικός λαός το θωρηκτό Αβέρωφ, που καταπλέει στα φαληρικά νερά.

1959- Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφασίζει την καθιέρωση της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, εναρμονίζοντας τα ελληνικά δεδομένα με τα ευρωπαϊκά. Στη νέα διοργάνωση (1959-1960) θα συμμετέχουν 18 ομάδες, ��ε την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη να έχουν από τέσσερις εκπροσώπους, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα προέρχονται από την επαρχία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK