X-Factor: Πρώην υποψήφιος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να βιάζει 9 γυναίκες

Σε ισόβια καταδικάστηκε πρώην διαγωνιζόμενος του βρετανικού X Factor αφού βίασε εννέα γυναίκες σε φρικιαστικές επιθέσεις σε χρονική περίοδο 22 ετών. Ο Φίλπ Μπλάκγουελ, βιντεοσκόπησε τος εφιαλτικούς βιασμούς ενώ είχε καλύψει τα μάτια κάποιων από τα θύματά του με μονωτική ταινία. Ακολουθούσε νεαρές γυναίκες που επέστρεφαν μόνες τους βραδινές ώρες στο σπίτι ενώ έδρασε σε Νούνιτον, Γουοργκουικσάιρ, Μπίρμιγχαμ και Κορνουάλη.

Στη διάρκεια των επιθέσεων ήταν ήρεμος και είχε υπολογίσει τα πάντα, λέγοντας στα θύματά του ότι ήθελε να απολαύσουν την επίθεση και μάλιστα χρησιμοποιούσε ιρλανδική προφορά ώστε να αποφύγει τον εντοπισμό. Συνελήφθη όταν μία γυναίκα το 2017 ανέφερε πως τη βίασε στον ύπνο του. Πήραν το DNA του το οποίο ταυτοποιήθηκε στην πρώτη επίθεση το 1997. Στο δικαστήριο του Γουόργουικ χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνος δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων αφού παραδέχτηκε σειρά βιασμών. Καταδικάστηκε 17 φορές σε ισόβια με τη δυνατότητα για επανεξέταση αφού εκτίσει ποινή εννέα ετών. Απέκτησε πρόσκαιρη φήμη το 2008 από τη συμμετοχή του στο X-Factor όπου ερμήνευσε τη δική του διασκευή στην επιτυχία των Spandau Ballet, “Gold”.

Δείτε το βίντεο

Αργότερα έκανε περιοδεία στη χώρα μαζί με άλλους αστέρες του X-Factor το 2009.

Τα αδικήματα έλαβαν χώρα στο Νούνιτον, το Γουόργουικσαϊρ και το Μπίρμιγχαμ στο τέλος της δεκαετίας του ΄90 και στην Κορνουάλη από το 2005-2019 πριν ή μετά την εμφάνισή του στο talent show.

Πέντε από τα θύματα του Μπλάκγουελ ήταν ευάλωτες νεαρές γυναίκες τις οποίες στοχοποίησε γιατί θεώρησε ότι φορούσαν προκλητικά ρούχα, ενώ περπατούσαν μόνες τους στο Μπίρμιγχαμ, το Κόβεντρι και το Νούνιτον. Αφού τις κατεδίωκε, τις χτυπούσε ακινητοποιώντας τις και μετά τους έδενε τα χέρια με μονωτική ταινία. Τους έλεγε: “Μην φωνάζεις. Δεν θα σε πειράξω”.

Η δεύτερη περίοδος της αρρωστημένης δράσης του έλαβε χώρα από το 2005-2019, με σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε τέσσερις γυναίκες, στο Λόνσεστον στην Κορνουάλη. Ακόμη βίαζε γυναίκες όταν έγινε έστω και προσωρινά γνωστός από το X Factor. Ο Μπλάκγουελ είχε διαπράξει συνολικά 31 σεξουαλικά αδικήματα εναντίον εννέα θυμάτων σε διάρκεια 22 ετών. Αστυνομικοί του τμήματος του Γουόργουικσαϊρ ανέκτησαν βίντεο από τον σκληρό δίσκο του Μπλάκγουελ, όπου ο δράστης είχε καταγράψει τον εαυτό του να βιάζει τα θύματά του ενώ αυτά ήταν σε “κωματώδη κατάσταση”. Η αστυνομία ανέκτησε 53 βίντεο από τον δράστη να εκτελεί τα εγκλήματά του στα θύματά του, κάποια από αυτά ενώ κοιμούνται, κάτι που συνέβη σε τουλάχιστον 19 μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι ήταν κατά συρροή βιαστής που η δράση του διήρκεσε περισσότερο από 22 χρόνια. Εντόπιζε νεαρές γυναίκες ντυμένες με ιδιαίτερο τρόπο τον οποίο θεωρούσε ελκυστικό, τις ακολουθούσε με το αυτοκίνητό του, έκλεινε τον δρόμο στα θύματά του και τις πήγαινε σε σημείο όπου μπορούσε να προχωρήσει με την επίθεσή του. “Ήταν ψυχρή, προμελετημένη συμπεριφορά”

Ο εισαγγελέας επεσήμανε ότι κάποιες από τις επιθέσεις τις εκτέλεσε ενώ οι γυναίκες ήταν αναίσθητες αφού τους είχε δώσει αλκοόλ για να υποκύψουν”. Σε μια γυναίκα είπε “αν συναντήσω μια γυναίκα σαν εσένα, θα θέλω να σε παντρευτώ. Θέλω να το ευχαριστηθείς αυτό” ενώ σε άλλη είπε “δεν θα σε πειράξω, απλώς θα κάνουμε έρωτα”. Άλλες φορές απειλούσε τα θύματά του. Σε μία γυναίκα είχε πει “έχεις όμορφο κορμί και μπορώ να το κάνω αυτό ξανά και ξανά επειδή ξέρω πού μένεις”. Συνήθως άρπαζε τα θύματά του από πίσω από τον λαιμό ή από το κεφάλι και τις έριχνε στο πάτωμα προτού τις βιάσει ή τους επιτεθεί σεξουαλικά. Τον Φεβρουάριο δήλωσε ένοχος σε σεξουαλικά αδικήματα κατά πέντε γυναικών, τέσσερα εκ των οποίων στο Μπίρμιγχαμ από το 1997-1998 και ένα στο Νούνιτον τον Μάιο του 1998. Σε κάθε περίπτωση, οι γυναίκες περπατούσαν μόνες το ξημέρωμα όταν τους επετίθετο από πίσω και τις βίαζε ή τις υπέβαλε σε άλλα σεξουαλικά αδικήματα.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ