Φωτιά στο Δερβενάκι Αχαΐας: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Κάστρο προς Καθολικό

Μήνυμα από το 112 εστάλη για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Δερβενάκι Αχαΐας. Όπως αναφέρει, όσοι βρίσκονται στον οικισμό Κάστρο πρέπει να εκκενώσουν προς Καθολικό.

Φωτιά στο Δερβενάκι Αχαΐας: Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και στα δρομολόγια της Hellenic Train

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και στα δρομολόγια της Hellenic Train

Διεκόπη, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Δερβενάκι η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Επιπλέον, διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβενάκι Αιγιαλείας. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

H μεγάλη φωτιά καίει δασική έκταση κοντά στο Διακοπτό. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 28 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

φωτιά Αχαϊα

  φωτιά Αχαϊα

Δείτε εικόνες από το pelop.gr:

Φωτιά στο Αίγιο

Τρεις διαφορετικές εστίες στο βουνό μέσα σε λίγα λεπτά

Με διαφορά λίγων λεπτών, έχουν ξεσπάσει τρεις διαφορετικές εστίες στο βουνό. Αναγνώστης του enikos.gr εξηγεί σε βίντεο που έστειλε, πως οι τρεις διαφορετικές εστίες, σημειώθηκαν μόλις μέσα σε λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα, με διαφορά 10 λεπτών η πρώτη από την δεύτερη, και με διαφορά τριών λεπτών, η δεύτερη από την τρίτη, από το ένα βουνό στο άλλο.

Όπως μπορείτε να δείτε, η φωτιά εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό ενώ έχει δημιουργηθεί ένα γιγαντιαίο σύννεφο καπνού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ