Το απλό λάθος που κάνουμε όταν κλείνουμε αεροπορικά εισιτήρια

Η Jess Bohorquez, γνωστή ως PointsByJ στο TikTok, που είναι ειδική στους πόντους πιστωτικών καρτών και τα προγράμματα επιβράβευσης, αποκαλύπτει ένα απλό κόλπο για εξοικονόμηση χρημάτων όταν κλείνεις αεροπορικά εισιτήρια.

«Αυτή είναι η συμβουλή της ημέρας που καταστρέφει τον μύθο», λέει η δημιουργός περιεχομένου στο Σικάγο σε μια ανάρτηση στο TikTok τη Δευτέρα που έχει χιλιάδες προβολές.

«Εάν θέλετε να βρείτε πτήσεις με πιο λογικές τιμές, ειδικά για εξαργυρώσεις πόντων, αναζητήστε κάθε σκέλος της πτήσης ως μονή διαδρομή».

Στο κλιπ των 35 δευτερολέπτων, η Bohorquez εξήγησε ότι η φίλη της μοιράστηκε πρόσφατα την «μάχη» της για να κλείσει πτήσεις με πόντους.

«Αυτό ήταν το σημείο  που μου άναψε ένα… λαμπάκι» συνέχισε η Bohorquez. «Είπε, “Νιώθω ότι πάντα με έμαθαν να ψάχνω μετ’ επιστροφής”»

Η επιλογή μιας πτήσης απλής μετάβασης επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία, δίνοντας σας τη δυνατότητα να πετάξετε με διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες (δηλαδή με άλλη εταιρεία στην επιστροφή) και έχετε περισσότερες επιλογές για πτήσεις, από ένα μεγαλύτερο χρονικό εύρος.

Η Bohorquez συμβουλεύει να μην κάνετε κράτηση πτήσεων μετ’ επιστροφής, εκτός εάν η προσφορά είναι καλή.

@pointsbyj “How to search for flight deals” should maybe be a class we take in school?? #travelhacks #traveltips #cheapflights #bookingflights ♬ original sound – Points By J ✈️💸


Κάτω από το βίντεο γίνεται χαμός, με τα σχόλια να πέφτουν “βροχή”.

«Οι πτήσεις απλής μετάβασης σας δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία όταν αλλάζετε ή ακυρώνετε το σκέλος επιστροφής αφού έχετε πετάξει στον προορισμό σας», σημείωσε κάποιος.
«Ψάχνω μόνο για πτήσεις απλής μετάβασης γιατί στις ιστοσελίδες των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών είναι φρικτή εμπειρία η αναζήτηση πτήσεων μετ´επιστροφής μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης» έγραψε ένας άλλος.

«Συνήθως θεωρώ ότι είναι το ίδιο ή φθηνότερο να κάνω κράτηση [με επιστροφή], αλλά πάντα τσεκάρω να κάνω μονές κρατήσεις και μερικές φορές είναι καλύτερα» ομολόγησε ένας άλλος.
Η Bohorquez απάντησε, «Ναι! Εξαρτάται από την πτήση, είναι πάντα καλό να δοκιμάζετε και με τους δύο τρόπους»

Οι ταξιδιώτες που θέλουν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα μπορούν να σκεφτούν να κάνουν κράτηση για πτήσεις σε λιγότερο δημοφιλείς ημέρες για να πετάξουν.

Ο Scott Keyes, ιδρυτής της Going (προηγουμένως Scott’s Cheap Flights), μιας συνδρομητικής ταξιδιωτικής εταιρείας aggregator, (ιστοσελίδα που συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα) προτείνει να κλείνετε πτήσεις για Τρίτη, Τετάρτη ή Σάββατο.

Δεν είναι πάντα οι φθηνότερες μέρες για να πετάξεις, παραδέχεται, αλλά «τις περισσότερες φορές» είναι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ