Πώς θα κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια – 4 tips για να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για πτήσεις

Η έρευνα για αεροπορικά εισιτήρια και η εύρεση των καλύτερων προσφορών δεν χρειάζεται να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Αν και μπορεί να φαίνεται περίπλοκη στην αρχή, υπάρχουν εργαλεία και συγκεκριμένες πρακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επόμενη αναζήτηση πτήσης που θα κάνετε. Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο.

Η έρευνα στο διαδίκτυο για να βρείτε την καλύτερη προσφορά μπορεί να μην είναι το πιο συναρπαστικό μέρος του ταξιδιού σας, αλλά είναι απαραίτητο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναζητήσετε και να κλείσετε την καλύτερη πτήση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Πώς να αναζητήσετε φθηνές πτήσεις

Όταν θέλετε μια καλή προσφορά για μια πτήση, είναι έξυπνο να ξεκινήσετε με μια μηχανή μετα-αναζήτησης, όπως το Kayak ή το Google Flights. Κι αυτό, γιατί αυτοί οι ιστότοποι πραγματοποιούν αναζήτηση στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας και στα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία συγχρόνως, ώστε να μπορείτε να βρείτε γρήγορα την καλύτερη τιμή. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Southwest, που δεν εμφανίζονται στους περισσότερους ιστότοπους τρίτων.

Μόλις βρείτε μια καλή πτήση σε μια μηχανή μετα-αναζήτησης, πιθανότατα θα κατευθυνθείτε σε ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο όπως το Expedia, το Orbitz ή το Hotwire ή στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας, για να κλείσετε την πτήση. Τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα με διάφορους τρόπους. Πρώτον, μπορούν να συνδυάσουν δύο πτήσεις απλής μετάβασης σε ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες σε ένα μόνο δρομολόγιο, κάτι που δεν θα μπορείτε να κάνετε όταν κάνετε κράτηση απευθείας μέσω του ιστότοπου της αεροπορικής εταιρείας. Μπορούν επίσης να παρακολουθούν τις τάσεις των τιμών για την πτήση σας και έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να λαμβάνετε ειδοποίηση εάν πέσει η τιμή.

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κράτηση μέσω ενός διαδικτυακού ταξιδιωτικού γραφείου είναι να χρησιμοποιήσετε το εσωτερικό πρόγραμμα επιβράβευσης. Για παράδειγμα, τα μέλη του προγράμματος One Key της Expedia μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 30 % όταν κάνουν κράτηση πτήσης και ξενοδοχείου μαζί, ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το OneKeyCash για να κερδίσουν χρήματα χρήματα σε πτήσεις, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα και άλλες δραστηριότατες.

Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες που εκτιμούν την απλότητα ενδέχεται να προτιμούν να κάνουν κράτηση πτήσεων μέσω του ιστότοπου της αεροπορικής εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει τρίτο μέρος που θα μπορούσε να περιπλέξει ζητήματα εξυπηρέτησης πελατών.

Σύγκριση επιλογών πτήσεων και τιμών

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη σύγκριση των τιμών των πτήσεων, έχοντας κατά νου ότι το εισιτήριο με τη χαμηλότερη τιμή μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Κόστος παραδοτέων αποσκευών και επιλογή θέσης

Όταν αναζητάτε καλές προσφορές σε πτήσεις, μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπόψη κάποιους παράγοντες, όπως τις παραδοτέες αποσκευές που περιλαμβάνονται στην τιμή και την δυνατότητα επιλογής θέσεων. Αυτά, αν δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και προστεθούν μετά, μπορούν να ανεβάσουν το κόστος και να κάνουν ένα αεροπορικό εισιτήριο που με την πρώτη ματιά φαίνεται προσιτό να μην είναι και τόσο φθηνό τελικά.

Εάν βρίσκεστε στην “ελίτ”, δηλαδή στους τακτικούς πελάτες μιας αεροπορικής εταιρείας ή διαθέτετε πιστωτική κάρτα της, πιθανότατα θα δικαιούστε προνόμια όπως δωρεάν παραδοτέες αποσκευές και δωρεάν ή με έκπτωση επιλογή θέσης, επομένως μπορεί να είναι φθηνότερο μακροπρόθεσμα να πληρώσετε περισσότερα χρήματα για ένα απλό εισιτήριο (economy) σε αυτήν την αεροπορική εταιρεία γνωρίζοντας ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα από τα πρόσθετα κόστη.

Κράτηση με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων έναντι εισιτηρίων με μη επιστρέψιμη τιμή

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε κράτηση για εισιτήρια που προβλέπουν επιστροφή χρημάτων έναντι ενός ναύλου με μη επιστρέψιμη τιμή. «Ενώ τα εισιτήρια με μη επιστρέψιμη χρέωση, τείνουν να είναι φθηνότερα, η ευελιξία ενός ναύλου με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων μπορεί να αξίζει το επιπλέον κόστος εάν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια είναι επιρρεπή σε αλλαγές», λέει ο Alex Miller, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Upgraded Points.

Ωστόσο, εάν τα σχέδιά σας είναι καθορισμένα και δεν σας πειράζει η πιθανότητα να έχετε εξτρά χρέωση σε περίπτωση αλλαγής, το εισιτήριο με τους περισσότερους περιορισμούς, θα μπορούσε να έχει νόημα. «Τα εισιτήρια με μη επιστρέψιμη τιμή μπορεί να σημαίνουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων», σύμφωνα με τον Miller

«Σκεφτείτε εάν η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων αξίζει το επιπλέον κόστος με βάση το πόσο σίγουροι είστε για τις ημερομηνίες που θα ταξιδέψετε και εάν ο φθηνότερος ναύλος, με περιορισμούς, επιτρέπει έστω κάποιες αλλαγές. Απλώς φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα για να κατανοήσετε τους περιορισμούς πριν την κράτηση».

Προσοχή στην επιλογή εισιτηρίου Basic Economy

Συνήθως, τα εισιτήρια με τη χαμηλότερη τιμή που βλέπετε, είναι βασικοί οικονομικοί ναύλοι, οι οποίοι μπορεί να μην περιλαμβάνουν διάφορα πράγματα, όπως επιλογή θέσεων ή ακόμη και χειραποσκευές. Επίσης, συχνά κερδίζετε λιγότερα μίλια συχνών πτήσεων σε σχέση με ένα κανονικό οικονομικό εισιτήριο. Επιπλέον, οι επιβάτες με εισιτήρια basic economy επιβιβάζονται στο αεροπλάνο τελευταίοι, αυξάνοντας την πιθανότητα να γεμίσει ο χώρος αποθήκευσης πάνω από τα καθίσματα, κάτι που προφανώς αποτελεί πρόβλημα. Έτσι, ενώ με ένα εισιτήριο basic economy μπορείτε να σας εξοικονομήσετε χρήματα, το πρόσθετο κόστος και το πιθανό άγχος θα μπορούσαν να αναιρέσουν στην πραγματικότητα τα οφέλη που έχετε.

Παρακολούθηση ωρών πτήσης

Συχνά, οι πτήσεις με τις χαμηλότερες τιμές είναι σε περίεργες ώρες της ημέρας, είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε η τελευταία πτήση αργά τη νύχτα ή μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό πρεπει να το λαμβάνετε υπόψη σας όταν κοιτάζετε την τιμή του εισιτηρίου, επειδή μπορεί να είναι πιο ακριβό να φτάσετε στο ξενοδοχείο ή στον προορισμό σας εκείνες τις ώρες της ημέρας. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς μπορεί να μην λειτουργούν τόσο συχνά ή καθόλου αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται ότι πρέπει να πληρώσετε αρκετά χρήματα για ταξί ή Uber. Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα αεροδρόμια δεν είναι τόσο κοντά στο κέντρο των πόλεων.

Οι φθηνότερες πτήσεις μπορεί επίσης να έχουν μεγάλες καθυστερήσεις που προσθέτουν περιττό χρόνο ταξιδιού. Λάβετε υπόψη τα χρήματα που είναι πιθανό να ξοδέψετε στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της αναμονής, καθώς και την αξία του χρόνου σας, προτού κλείσετε μια φτηνή πτήση, ειδικά προς έναν λιγότερο επιθυμητό προορισμό.

Tips για κράτηση πτήσεων και εξοικονόμηση χρημάτων

Αυτές οι συμβουλές για κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στο επόμενο ταξίδι σας.

  1. Σκεφτείτε να αποκτήσετε πιστωτική κάρτα με ταξιδιωτικές ανταμοιβές
  2. Χρησιμοποιήστε πόντους και μίλια
  3. Να είστε ευέλικτοι
  4. Ενεργοποιήστε ειδοποιήσεις για τις πτήσεις που σας ενδιαφέρουν

Σκεφτείτε να αποκτήσετε πιστωτική κάρτα με ταξιδιωτικές ανταμοιβές

Εάν έχετε την κατάλληλη πιστωτική κάρτα για ανταμοιβές ταξιδιού, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στην επόμενη πτήση σας. Ορισμένες προσφέρουν εκπτώσεις σε πτήσεις, ενώ άλλες σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρήματα είτε από τις αποσκευές, είτε από άλλες χρεώσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα είχατε.

Εν τω μεταξύ, πολλές πιστωτικές κάρτες αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των United Explorer και Delta SkyMiles Gold American Express, προβλέπουν δωρεάν παραδοτέες αποσκευές.

Χρησιμοποιήστε πόντους και μίλια

Η κράτηση μιας πτήσης με αεροπορικά μίλια ή πόντους πιστωτικής κάρτας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε χαμηλά το κόστος. Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι πρέπει να είστε συχνοί επιβάτες για να κερδίσετε αρκετά μίλια για μια πτήση, αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μπορείτε να κερδίσετε πολλούς πόντους, χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού για καθημερινές αγορές.

«Με το σωστό πρόγραμμα επιβράβευσης και στρατηγική, μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό στα αεροπορικά εισιτήρια χρησιμοποιώντας πόντους και μίλια», λέει ο Miller, ο οποίος έχει κερδίσει εκατομμύρια πόντους και μίλια μεγιστοποιώντας τις δαπάνες της πιστωτικής του κάρτας.

Η χρήση πόντων και μιλίων μπορεί να είναι πολύ σημαντική όταν μιλάμε για διακοπές σε κάποιον εξωτικό προορισμό για παράδειγμα. Ο Μίλερ προσθέτει: «Για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με υψηλές τιμές, η χρήση μιλίων μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση εκατοντάδων ή και χιλιάδων δολαρίων σε σύγκριση με το πλήρες κόστος».

Να είστε ευέλικτοι

Η εξοικονόμηση χρημάτων στις πτήσεις είναι ευκολότερη όταν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια δεν είναι προκαθορισμένα και μπορούν να τροποποιηθούν. Ο Jarrod West, ανώτερος συνεργάτης περιεχομένου στο Upgraded Points, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να «είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι, τόσο με τις ημερομηνίες όσο και με τον προορισμό τους».

Εάν οι ημερομηνίες του ταξιδιού σας είναι ευέλικτες και δεν έχετε στο μυαλό σας μόνο μια συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορείτε να πάτε σε ένα μέρος για το οποίο υπάρχουν εκπτώσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αντί να προσπαθείτε να βρείτε προσφορές για έναν συγκεκριμένο προορισμό και συγκεκριμένη ώρα.

Το Google Flights έχει έναν φανταστικό τρόπο για να σας βοηθήσει να βρείτε τους πιο φθηνούς προορισμούς από το αεροδρόμιο της χώρας σας. Απλώς αναζητήστε “Οπουδήποτε” στο πεδίο προορισμού αντί να εισαγάγετε ένα συγκεκριμένο μέρος. Τα αποτελέσματα αναζήτησής σας θα εμφανίζονται σε χάρτη με τιμές πτήσεων, ώστε να μπορείτε εύκολα να δείτε ποιοι προορισμοί έχουν τις καλύτερες προσφορές.

Η προσαρμογή των ημερών του ταξιδιού σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν ευέλικτη αναζήτηση ημερομηνιών, επιτρέποντάς σας να βλέπετε γρήγορα τις ημέρες με τις φθηνότερες πτήσεις.

Ενεργοποιήστε ειδοποιήσεις για τις πτήσεις που σας ενδιαφέρουν

Ορισμένοι ιστότοποι στέλνουν ειδοποιήσεις για προσφορές πτήσεων για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε το εισιτήριό σας προκειμένου να πετύχετε την καλύτερη ευκαιρία. Η εφαρμογή για κινητά Hopper χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα για να προβλέψει τις ημερομηνίες με τις φθηνότερες πτήσεις. Μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς την ειδοποίηση που θέλετε να λάβετε ή να ανατρέξετε στο κωδικοποιημένο ημερολόγιο κατά την αναζήτηση μιας πτήσης.

Το Going (πρώην Scott’s Cheap Flights) παρακολουθεί τις προσφορές από το αεροδρόμιο που επιλέξατε και σας στέλνει δωρεάν ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν μεγάλες προσφορές. Το Skyscanner και το Airfarewatchdog είναι δύο άλλοι ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε φθηνές πτήσεις, στέλνοντας ειδοποιήσεις για προσφορές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ