Άσσος Κεφαλονιάς: Όταν η φύση σε μαγεύει!

Χρώματα, ήλιος, θάλασσα σε ένα παραμυθένιο χωριό στο νησί της Κεφαλονιάς, που σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη βόλτα.

Μικρό, παραθαλάσσιο, γεμάτο χρώματα και μυρωδιές. Θα συναντήσουμε δύο μικρές παραλίες για μπάνιο και κάποια μαγαζάκια για καφέ ή φαγητό. Λίγο δύσκολο να παρκάρει κάποιος, καθώς υπάρχει ένας υπαίθριος χώρος, αλλά σχετικά μικρός. Η βόλτα στο μικρό αυτό παραμυθένιο μέρος, μένει αξέχαστη και οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν μπορούν να αποτυπώσουν όλη τη γοητεία.

Η περιήγηση με τα πόδια σε όλο το χωριό είναι μοναδική και εκστατική. Κάθε γωνιά που θα στρέψει ο επισκέπτης το βλέμμα του, μοιάζει να είναι πίνακας ζωγραφικής, με όλα να δείχνουν τόσο διαφορετικά και να δημιουργούν πρωτόγνωρα αισθήματα.

Ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο είναι το Ενετικό κάστρο, το οποίο χτίστηκε το 16ο αιώνα στη δυτική ακτή του νησιού για να προστατεύσει το χωριό από τους πειρατές.

Ήρεμα καταγάλανα ρηχά νερά με βότσαλα στις μη οργανωμένες παραλίες.

Για να φτάσει κάποιος στην Κεφαλονιά, μπορεί να πάρει καράβι από Κυλλήνη για τον Πόρο (το λιμάνι της Κεφαλονιάς). Διάρκεια 1,5 ώρα περίπου. Η Άσσος απέχει από το λιμάνι του Πόρου 59 χιλιόμετρα. Εναλλακτικά μπορεί από Πάτρα να πάρει το καράβι με προορισμό τη Σάμη (περίπου 3,5 ώρες). Μετά με αυτοκίνητο σε περίπου 30 λεπτά θα βρίσκεται στην Άσσο.

Αξίζει επίσκεψης σίγουρα!

ΧΑΡΑ ΤΟΛΟΥ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ