Ξέρεις ποια είναι τα αδύναμα σημεία κάθε ζωδίου; Μάθε τα μυστικά τους

Στην αστρολογία, το αδύναμο σημείο ενός ζωδίου είναι μια έννοια που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις αδυναμίες και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του.  Κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει το αδύναμο σημείο ενός ζωδίου ως αυτό το κομμάτι που «τρυπά» την πανοπλία του στις μάχες που δίνει. Κι όμως δείτε το αλλιώς… Τι θα γινόταν αν αντί να θεωρούμε τις ελλείψεις μας ως πρόβλημα, τις δούμε ως μια πόρτα για να «ξεκλειδώσουμε» μία θετική πτυχή της προσωπικότητάς μας, που είναι καλά κρυμμένη;

Ρίξτε μια ματιά στα πιο αδύναμα σημεία των 12 ζωδίων που είναι στην πραγματικότητα μια μεταμφιεσμένη ευλογία:

Κριός

Αν υπάρχει ένας δράκος που βγάζει φωτιά στον ζωδιακό κύκλο, αυτός είναι ο Κριός. Γι’ αυτό και το πιο αδύναμο σημείο του Κριού είναι η παρορμητικότητα. Ο Κριός είναι ένα ζώδιο που κινείται γρήγορα και παίρνει αποφάσεις χωρίς να τις σκεφτεί καλά. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε προβλήματα, όπως συγκρούσεις, ατυχήματα ή οικονομικές απώλειες.

Μήπως θα μπορούσατε ενδεχομένως να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την ενέργεια που έχετε για να φωνάξετε περισσότερο αυτό που πιστεύετε ή να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται από το πουθενά; Αντί αυτό το χαρακτηριστικό να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος σας, θα μπορούσε να γίνει game changer στη ζωή σας;

Ταύρος

Ταύρε, μπορεί να είσαι η ζωντανή απόδειξη της ματαιοδοξίας και της παραφροσύνης μαζί και αυτό μπορεί να μοιάζει σαν ένα βαρύ στέμμα που φοράς. Ωστόσο, έχοντας επίγνωση του τρόπου με τον οποίο η ισχυρογνωμοσύνη σας επηρεάζει τους άλλους ανθρώπους και κρατώντας τον εαυτό σας ανοιχτό σε διαφορετικές προοπτικές και απόψεις, μπορείτε να κάνετε αυτό το χαρακτηριστικό θετικό στοιχείο. Οι Ταύροι είναι επίσης κτητικοί, καθώς αγαπούν τα υλικά αγαθά, αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε ζήλια και εμμονή. Ακούστε όμως και τις άλλες απόψεις, μην παρανοείτε.

Δίδυμοι

Το αδύναμο σημείο των Διδύμων είναι η απροσεξία. Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο που είναι πάντα απασχολημένο και δεν έχει χρόνο να συγκεντρωθεί. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε λάθη, παραλείψεις και ατυχήματα. Επίσης, Δίδυμοι, γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για όλους γιατί είστε πολύ οξυδερκείς, μπορεί και πιο πολύ από τους υπόλοιπους. Τι θα λέγατε όμως να περιμένετε να σας προσκαλέσουν να μοιραστείτε τα «μαργαριτάρια» της σοφίας σας αντί να τα επιβάλετε στους άλλους; Ίσως αυτό, θα μπορούσε να μετατρέψει την επιβλητική προσωπικότητά σας σε λίγο πιο προσιτή; Σκεφτείτε το.

Καρκίνος

Το αδύναμο σημείο του Καρκίνου είναι η συναισθηματική ευαισθησία. Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που είναι πολύ ευαίσθητο στις συναισθηματικές αλλαγές. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος και εμμονές. Καρκίνοι, μπορεί να έχετε τη φήμη ότι είστε το κλαψιάρικο μωρό του ζωδιακού κύκλου, όμως τι γίνεται αν η υπερβολικά ευαίσθητη φύση σας είναι κάτι που έχει σκοπό να βελτιώσει και να ενισχύσει τις σχέσεις σας, αντί να προκαλεί στους άλλους ασφυξία; Ποιο είναι το κόλπο; Σταματήστε να τα παίρνετε όλα τόσο προσωπικά. Κάποιος μπορεί απλώς να έχει μια κακή μέρα και ίσως να μην είστε εσείς λόγος πίσω από αυτό. Δείτε τα πράγματα λίγο αλλιώς.

Λέων

Το αδύναμο σημείο του Λέοντα είναι η έπαρση. Ο Λέων είναι ένα ζώδιο που θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε εγωισμό, αλαζονεία και υπεροψία. Οι Λέοντες ξέρουν ότι είναι μοναδικοί και σαρώνουν στο πέρασμά τους. Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει πως κάποιοι… στρίβουν γωνία, δεν είναι γιατί δεν το καταλαβαίνουν, αλλά μπορεί απλώς να  αισθάνονται τρομοκρατημένοι από τη διεκδικητικότητά σας και τον δυναμισμό σας. Προσπαθήστε να συνοδεύσετε την υπερβολική αυτοπεποίθησή σας με ένα ζεστό χαμόγελο, και θα ανοίξει ο δρόμος για εκπληκτικές διαδρομές στη ζωή σας. Επίσης, καμία φορά μπορείτε να κάνετε μια παραχώρηση και να μοιράζεστε τα φώτα της δημοσιότητας.

Παρθένος

Το αδύναμο σημείο της Παρθένου είναι η κριτική. Ο Παρθένος είναι ένα ζώδιο που είναι πολύ απαιτητικό και επικριτικό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμό, απογοήτευση και πικρία. Οπότε, Παρθένε, έχεις στο αίμα σου τη λεπτομέρεια περισσότερο από τον καθένα. Ενώ αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, μπορεί στους άλλους να πέφτει λίγο… βαρύ… Θα μπορούσατε να τα καταφέρετε με ηγετικούς ρόλους και στο σπίτι και τη δουλειά, αν απλώς επιτρέψετε στους ανθρώπους να αναπνεύσουν και να αποδέχεστε κάποια πράγματα όπως είναι. Να θυμάστε ότι όλοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο που μπορούν, εντάξει

Ζυγός

Το αδύναμο σημείο του Ζυγού είναι η αναποφασιστικότητα. Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο που θέλει να είναι δίκαιο και να ικανοποιεί όλους. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε αναποφασιστικότητα, αδυναμία και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Οι Ζυγοί κάθονται λοιπόν σε έναν φράχτη και καμιά φορά δεν ξέρουν ποια πλευρά να επιλέξουν. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί και θετικό, καθώς ίσως σας βοηθήσει να «χτίσετε γέφυρες» σε ζητήματα που οι άλλοι δεν μπορούν με τίποτα.   Η τάση που έχετε για μη δέσμευση σας βοηθάει να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά. Χρειάζεται μόνο να ξεδιπλώσετε τις γνώσεις σας και τις απόψεις σας για να αφήσετε τους άλλους να δουν πόσο διορατικοί είστε.

Σκορπιός

Το αδύναμο σημείο του Σκορπιού είναι ο θυμός. Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που έχει έντονα συναισθήματα και μπορεί να θυμώσει εύκολα. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε συγκρούσεις, εκρήξεις θυμού και εκδικητικές συμπεριφορές. Επίσης, Σκορπιοί, αν παίζατε σε παιχνίδι μνήμης, θα είχατε κερδίσει και το ξέρετε.  Το να έχετε μνήμη ελέφαντα βεβαίως μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό για τους άλλους, επειδή έχετε την τάση να θυμάστε λεπτομέρειες που όλοι οι υπόλοιποι έχουν ξεχάσει. Αφήστε λίγο το κεντρί σας να ξεκουραστεί, λοιπόν και ζήστε τη στιγμή. Άρα, επιλέξτε να απομνημονεύετε τα μαθήματά σας ή τις παρουσιάσεις στη δουλειά σας, και χρησιμοποιήστε τη σούπερ- μνήμη σας που μοιάζει με υπολογιστή για να συλλέξετε μόνο αναμνήσεις που σας κάνουν χαρούμενους.

Τοξότης

Το αδύναμο σημείο του Τοξότη είναι η απερίσκεπτη συμπεριφορά. Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που βρίσκεται πάντα σε κίνηση και δεν σκέφτεται πάντα τις συνέπειες των πράξεών του. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε λάθη και απρόβλεπτες καταστάσεις.  Επίσης, Τοξότες, συχνά πιέζεστε και ψάχνετε χώρο για να αναπνεύσετε. Κάντε μία άσκηση. Το να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας καθημερινά τους μακροπρόθεσμους στόχους σας μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, αλλά και να σας επιτρέψει να ξοδέψετε την ενέργειά σας πιο έξυπνα. Θυμηθείτε, η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Αιγόκερως

Το αδύναμο σημείο του Αιγόκερου είναι η σκληρότητα. Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που είναι πολύ φιλόδοξο και μπορεί να γίνει σκληρός για να πετύχει τους στόχους του. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μοναξιά, άγχος και μελαγχολία. Αιγόκεροι, είναι γνωστό ότι χαρακτηρίζεστε από τη λέξη «εργασιομανής». Το να καταβάλλετε τεράστια προσπάθεια και να βελτιώνετε συνεχώς τις δεξιότητές σας μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα, αλλά μπορεί να σας κάνει και πολύ σκοτεινούς τύπους. Η ζωή προορίζεται να είναι ένα πάρτι, γι’ αυτό θυμηθείτε να το απολαμβάνετε όσο μπορείτε και για όσο διαρκεί. Θα δείτε πώς η ποιότητα των σχέσεών σας μπορεί να βελτιωθεί ξαφνικά με αυτήν την μικρή αλλαγή στη ζωή σας.

Υδροχόος

Το αδύναμο σημείο του Υδροχόου είναι η ιδιορρυθμία. Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο που είναι διαφορετικό από τα άλλα και μπορεί να είναι δύσκολο να τους κατανοήσει κανείς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τους Υδροχόους σε απομόνωση, σε δυσκολίες στις σχέσεις και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Επίσης, μία συμβουλή. Υδροχόοι γίνεστε απόμακροι συχνά και το ξέρετε. Αλλά αυτή είναι και η υπερδύναμή σας παράλληλα, γιατί σας επιτρέπει να ισορροπήσετε τα συναισθήματά σας πριν αποφασίσετε να εκραγείτε σαν ηφαίστειο. Μην αφήνετε τους άλλους να σας πουν ότι δεν είστε αρκετά συναισθηματικοί  γιατί αυτό που σας κάνει ξεχωριστό είναι η ικανότητά σας να μετράτε τα συναισθήματά σας σε σχέση με την ευρύτερη εικόνα που έχετε μπροστά σας.

Ιχθύες

Το αδύναμο σημείο των Ιχθύων είναι η υπερβολική ευαισθησία. Οι Ιχθύες είναι ένα ζώδιο που είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να απομακρυνθεί από την πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε ψευδαισθήσεις, αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και εθισμούς. Να το πούμε αλλιώς, αν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να πουλήσεις σε έναν Εσκιμώο πάγο, τότε σίγουρα θα είναι Ιχθύς γιατί είναι πραγματικά αθώος και καλόπιστος. Το να είσαι αθώος και ονειροπόλος μπορεί να αποτελεί πρόκληση και εξαίρεση στον σύγχρονο κόσμο, και άρα αδύναμο στοιχείο. Όμως είναι το ίδιο χαρακτηριστικό που σε βοηθά να βλέπεις την καλύτερη πλευρά των ανθρώπων. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι να μην βασανιστείτε στη ζωή σας. Να είστε πρόθυμοι να δείτε τα red flags ακόμα και όταν ενθαρρύνετε όλους να φορέσουν τα ροζ γυαλιά τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ