Ξαναδώστε ζωή στις σανίδες κοπής σας με 2 φυσικά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας

Μια ειδικός στον καθαρισμό μοιράστηκε ένα απλό κόλπο για να επαναφέρετε τις βρώμικες σανίδες κοπής σας στην αρχική τους κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά φυσικά υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

Σε ένα βίντεο στο TikTok, η χρήστη Jess (@jessicamay_home) δείχνει έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε τις σανίδες κοπής σας.

Στο βίντεο, η Jess γράφει: «Το μόνο που χρειάζεστε είναι αλάτι και ένα λεμόνι». Δείχνει την βρώμικη σανίδα κοπής στην κάμερα και ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Πασπαλίζει με λίγο αλάτι την επιφάνεια της σανίδας κοπής.
  2. Αφού απλωθεί ομοιόμορφα το αλάτι, το τρίβει με ένα κομμένο λεμόνι.
  3. Η αντίδραση ανάμεσα στο χυμό λεμονιού και το αλάτι κάνει τους λεκέδες να εξαφανιστούν.
  4. Έτσι όταν δείχνει ξανά τη σανίδα κοπής στο τέλος του βίντεο, φαίνεται σαν καινούργια.
@jessicamay_home Easiest hack 🍋 A simple way to clean your stained chopping boards. Let me know what you think in the comments ✨ #cleaninghacks #cleaningtiktok #cleanwithmemotivation #cleantok #cleantokuk #cleansmarternotharder #cleantok101 #homehacks #homeaccountuk #tiktokhome ♬ Come & Get It – Selena Gomez

Τα οφέλη του φυσικού καθαρισμού

Η χρήση φυσικών υλικών, όπως το λεμόνι και το αλάτι, για τον καθαρισμό του σπιτιού σας έχει πολλά πλεονεκτήματα.

  • Οικονομία: Ο καθαρισμός με φυσικά υλικά, όπως λεμόνια και αλάτι, σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα αντί να αγοράζετε ακριβά χημικά καθαριστικά.
  • Υγεία: Τα συνθετικά καθαριστικά περιέχουν συχνά επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πνευμόνων.
  • Περιβάλλον: Τα χημικά καθαριστικά μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον προκαλώντας άνθιση φυκιών που δηλητηριάζουν τις πηγές νερού, με αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους και τους οργανισμούς που ζουν στο νερό.
  • Μείωση πλαστικών: Αποφεύγοντας τα έτοιμα χημικά καθαριστικά, μειώνετε την κατανάλωση πλαστικού, καθώς αυτά τα προϊόντα συνήθως διατίθενται σε μη ανακυκλώσιμες συσκευασίες που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Επιπλέον οφέλη:

  • Μείωση απορριμμάτων: Ο καθαρισμός των σκευών της κουζίνας βοηθά στην παράταση της διάρκειας ζωής τους, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των αντικειμένων που αγοράζετε με τα χρόνια.

Οι χρήστες των social media εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους στα σχόλια της ανάρτησης. «Πρέπει να το κάνω το συντομότερο δυνατό!», έγραψε ένας χρήστης. «Σας ευχαριστώ», ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ