«Βρήκαμε σπάνιο νόμισμα του 1859 στη θυρίδα του πατέρα μας όταν πέθανε» – Η απρόσμενη ανακάλυψη που… γέμισε τις τσέπες τους

Μια κρυψώνα με πολύτιμα νομίσματα στη θυρίδα ασφαλείας του πατέρα τους, ανακάλυψαν τα παιδιά του. Η θυρίδα, ένα χρηματοκιβώτιο, είναι κι αυτή οικογενειακό κειμήλιο. Ανήκει στην οικογένεια για πάνω από 100 χρόνια. Ένα νόμισμα όμως ξεχωρίζει.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το περιεχόμενο της θυρίδας. Τα παιδιά του θανόντος, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, βρήκαν 24 χρυσά νομίσματα σε ένα μικρό δερμάτινο σακουλάκι. Στη συλλογή περιλαμβάνεται κι ένα χρυσό νόμισμα 10 δολαρίων του 1859 με κεφαλή Coronet. Αποδείχθηκε ότι είναι το καλύτερο γνωστό τέτοιο νόμισμα.

Τα αδέλφια είναι οι απόγονοι μιας οικογένειας Ολλανδών της Πενσυλβάνια που έχει ιστορία στην Αμερική από τις αρχές του 1700 και η οποία παραδοσιακά φύλαγε πράγματα αξίας για να τα παραδώσει στην επόμενη γενιά.

«Το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο πατέρας μας ήταν στην οικογένειά του για πάνω από 100 χρόνια και μεγάλωνε σε μέγεθος με κάθε γενιά», έγραψε η οικογένεια σε μια δήλωση που μοιράστηκε το Coin World. «Έτσι, υπήρχε άφθονος χώρος για να φυλάσσονται πράγματα. Όταν πέθανε ο παππούς μας, ο οποίος ήταν Λουθηρανός ιερέας και μελετητής των αρχαίων γλωσσών, το σπίτι πουλήθηκε και ο πατέρας μας έφερε στο σπίτι μας ό,τι είχε ο χώρος».

πηγή: Tom Mulvaney, courtesy of Mid-American rare Coin Galleries.

Όλα τα αδέλφια είναι στα 70 τους και δεν έχουν παιδιά στα οποία θα μπορούσαν να δώσουν τα νομίσματα, οπότε αποφάσισαν να πουλήσουν την παρτίδα στον συλλέκτη Les Stevenson του Les Stevenson Rare Coins.

Η Numismatic Guaranty Corp. βαθμολόγησε το νόμισμα των 10 δολαρίων με 64 στα 70. Πρόκειται για νόμισμα που πήρε την υψηλότερη βαθμολογία, ανάμεσα σε όλα τα άλλα νομίσματα της εποχής. Από εκείνη την εποχή και κοπή νομισμάτων, είναι γνωστά μόνο 12 τέτοια νομίσματα.

Ένα άλλο κέρμα 10 δολαρίων Eagle που είχε βαθμολογία MS-63 πωλήθηκε για 66.000 δολάρια τον Φεβρουάριο του 2018, από τον οίκο Heritage Auctions.  Το εντυπωσιακό χρυσό νόμισμα παρουσιάζει το προφίλ της Lady Liberty που περιβάλλεται από αστέρια στη μία πλευρά και  στην άλλη όψη του έχει έναν αετό.

πηγή: FOXreport.gr

Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε την ελληνική μυθολογία – Μπορείτε να απαντήσετε σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Τεστ παρατηρητικότητας: Είστε εξαιρετικά ευφυείς εάν βρείτε τις διαφορές σε 11 δευτερόλεπτα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ