Βίντεο: Επική μάχη μεταξύ ερωδιού και φιδιού

Ένας φωτογράφος από τη Φλόριντα κατάφερε να απαθανατίσει μια σπάνια… μάχη στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Ο Τζορτζ Στίνσον παρακολούθησε έναν μεγάλο μπλε ερωδιό να τριγυρίζει στα καλάμια του βάλτου με κάτι μεγάλο στο στόμα του. Ο Στίνσον βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε γρήγορα να τραβάει φωτογραφίες από τον βραχύβιο αγώνα πάλης. Παρόλο που δεν ήταν σίγουρος για το τι ακριβώς έβλεπε, ήξερε ότι αυτή ήταν μια «απολύτως μοναδική» στιγμή.

Μόλις έφτασε στο σπίτι και κοίταξε τις λήψεις που είχε τραβήξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο καταφύγιο, περίπου 30 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα της Φλόριντα, ο Στίνσον κατάφερε να αναγνωρίσει τον αντίπαλο του μεγάλου πουλιού: ένα φίδι.

Οι φωτογραφίες του αποκάλυψαν μια viral στιγμή: Το μακρύ φίδι πιάστηκε στο στόμα του πουλιού ενώ κουλουριάστηκε γύρω από το μακρύ, σαν στιλέτο ράμφος του πουλιού.

«Οι μεγάλοι μπλε ερωδιοί θα φάνε τα πάντα», είπε. «Έτσι, αυτός άρπαξε ένα φίδι που ήταν λίγο πολύ δύσκολο για να το χειριστεί» πρόσθεσε ο φωτογράφος.

Μετά τη συνταξιοδότησή του από το Υπουργείο Εσόδων της Φλόριντα, ο Στίνσον ασχολήθηκε με τη φωτογραφία – ένα χόμπι που τον έστειλε να καταγράφει την άγρια ​​ζωή σε όλο τον κόσμο.

Οι φωτογράφοι της φύσης βασίζονται σε δύο πράγματα: την υπομονή και την τύχη.

Ο Στίνσον έτυχε να βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή για να τραβήξει μια φωτογραφία σε αντίθεση με καμία από τις άλλες δεκάδες φωτογραφίες μπλε ερωδιού που έχει τραβήξει στο παρελθόν.

«Συνήθως όταν βγάζεις μια τέτοια φωτογραφία, ξέρεις ότι έχεις μια καλή, γιατί η καρδιά σου χτυπάει δυνατά», σχολίασε.

Όλοι ήταν νικητές το απόγευμα της Δευτέρας: Τα ζώα συμφώνησαν σε ανακωχή και άφησαν το ένα το άλλο μετά την τετράλεπτη μάχη τους και ο Στίνσον απαθανάτισε ένα από τα 10 καλύτερα αγαπημένα του πλάνα που τράβηξε ποτέ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ