Το μυστήριο με τον σκελετό Atacama – Άνθρωπος ή εξωγήινος; – Ο κυνηγός UFO που έχει μελετήσει την μούμια απαντά

Ο μυστηριώδης, επιμήκης σκελετός Ατακάμα της Χιλής μπορεί να άνηκε σε μια μικρή κατηγορία χερσαίων ανθρωποειδών που ζούσε στις ψηλές σπηλιές των Νοτιοαμερικανικών Άνδεων, τουλάχιστον σύμφωνα με τον άνθρωπο που έχει περάσει μια δεκαετία μελετώντας το ον.

Αυτός ο Ισπανός επιχειρηματίας και ερευνητής που τώρα είναι ιδιοκτήτης της απόκοσμης, αλλά μικροσκοπικής, σκελετικής μούμιας μετέφερε τη νέα του θεωρία στο  ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Mitele στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Συγκλονιστικές ιστορίες προέλευσης ακολουθούν τον «σκελετό της Ατακάμα» της Χιλής από τότε που η μούμια «εξωγήινων» μήκους έξι ιντσών εντοπίστηκε για πρώτη φορά από μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στην πόλη-φάντασμα Λα Νόρια, 3.225 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην άνυδρη έρημο Ατακάμα.

Ωστόσο, επτά ειδικοί στην ανατομία και την ανθρωπολογία των βρεφών υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο στον σκελετό, με το παρατσούκλι «Ata» – ακόμη και καθώς άλλες μικρές μούμιες έχουν παρουσιαστεί στο Κογκρέσο του Μεξικού ως απόδειξη εξωγήινης ζωής.

Ένας ειδικός χαρακτήρισε τη νέα θεωρία «παράλογη», λέγοντας στην DailyMail.com ότι «δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία ή απλώς στη γνώση της φυσιολογικής ανατομικής ανάπτυξης των μωρών».

Η καθηγήτρια  Siân Halcrow, βιολογικός ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Otago της Νέας Ζηλανδίας, είπε στην DailyMail.com ότι το «Ata» ταιριάζει με το προφίλ ενός συνηθισμένου, απολύτως φυσιολογικού, ανθρώπινου εμβρυϊκού σκελετού.

Μαζί με αρχαιολόγους από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία, ανατομικούς εμπειρογνώμονες από την ιατρική σχολή Stony Brook στις ΗΠΑ και άλλους, η Halcrow δημοσίευσε μια ανάλυση το 2018 επικρίνοντας τόσο τους «εξωγήινους» πιστούς της Ata και τους σκεπτικιστές.

«Υπολογίσαμε το μήκος του μηριαίου οστού και υπολογίσαμε ότι το έμβρυο θα ήταν περίπου 15 εβδομάδες ενδομήτριας κύησης», εξήγησε η Halcrow, «τόσο πολύ πρόωρο».

Με βάση την αξιολόγηση της Halcrow και των συνεργατών της, η οποία περιελάμβανε τη μέτρηση μήκους 6 ιντσών από το κεφάλι μέχρι τη φτέρνα του μικροσκοπικού Ata, ο σκελετός πιθανότατα ανήκε σε έμβρυο ή πρόωρο βρέφος που πέθανε έπειτα από λιγότερο από τέσσερις μήνες εγκυμοσύνης.

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς, ένας επιχειρηματίας με έδρα τη Βαρκελώνη ονόματι Ramón Navia-Osorio Villar πιστεύεται ότι αγόρασε τη μούμια από τον κυνηγό θησαυρών Oscar Muñoz, ο οποίος είχε πάρει το πτώμα 6 ιντσών από την πόλη-φάντασμα Atacama το 2003.

Ένας μακροχρόνιος κυνηγός και λάτρης των UFO, ο Navia-Osorio πρωτοστάτησε στη δημοσίευση μιας έκθεσης για τον «σκελετό της Atacama» το 2013 μέσω της οργάνωσης UFO της οποίας ηγήθηκε: το Ινστιτούτο Εξωβιολογικής Έρευνας και Μελέτης (IIEE).

Αυτή η αναφορά, «The Anthropomorphic Being From Atacama», ακολουθήθηκε από μια πιο εμπεριστατωμένη, αξιολογημένη μελέτη που διεξήχθη από μια ομάδα στο Stanford πέντε χρόνια αργότερα. Η έρευνα της ομάδας του Στάνφορντ το 2018, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε με άμεση αντίδραση καθώς πολλοί αμφισβήτησαν τα ευρήματα και την ηθική της ίδιας της μελέτης, επικρίνοντάς τους ότι συνεργάστηκαν με κόμματα που παραβίασαν αναμφισβήτητα τη νομοθεσία της Χιλής παίρνοντας τα λείψανα του Ata.

Η μελέτη του Στάνφορντ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Genome Research, πυροδότησε τόσο άμεσο διάλογο που οι συγγραφείς εξέδωσαν μια δήλωση που την υπερασπίστηκαν λίγες μέρες αργότερα.

Τελικά, η ανάλυσή τους ήταν σκεπτικιστική για τυχόν εξωγήινους ισχυρισμούς, ωστόσο, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τα γονίδια του Ata ήταν αρκετά συνδεδεμένα με τη Γη και εμφάνιζαν σημάδια ασυνήθιστων μεταλλάξεων που συνδέονται με νανισμό και σκολίωση.

Αλλά η Halcrow σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ορατή ένδειξη ότι τέτοιες γενετικές μεταλλάξεις είχαν αποτέλεσμα – ή θα υπήρχαν τόσο νωρίς στην εμβρυϊκή ανάπτυξη.

«Ο Ata μπορεί να προέρχεται από μια εξαφανισμένη φυλή μικροσκοπικών ανθρώπων»

Στο ισπανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Cuarto Milenio» το περασμένο Σάββατο, ο Navia-Osorio είπε στους οικοδεσπότες πως ο Ata μπορεί να προέρχεται από μια εξαφανισμένη φυλή μικροσκοπικών ανθρώπων που κατοικούν σε σπήλαια.

«Ήταν πολύ μικροί άνθρωποι που ζούσαν σε σπηλιές και έβγαιναν μόνο τη νύχτα», είπε ο Navia-Osorio, «εξ ου και τα περίεργα αμυγδαλωτά μάτια του».

«Ένας ντόπιος φίλος από τη φυλή Aymara μου είπε ότι αυτά τα όντα ζούσαν με τους προγόνους τους πριν φτάσουν οι Ισπανοί άποικοι», είπε ο επιχειρηματίας στους οικοδεσπότες του Cuarto Milenio («Τέταρτη χιλιετία»).

Για τουλάχιστον 800 χρόνια, και δυνητικά χιλιετίες, οι ιθαγενείς Aymara ζουν στο οροπέδιο Altiplano στα υψίπεδα των Άνδεων, σε μια περιοχή που τώρα χωρίζεται μεταξύ των εθνών της Νότιας Αμερικής της Βολιβίας, του Περού και της Χιλής.

Είναι ο ισχυρισμός του Navia-Osorio ότι αυτοί οι μικροσκοπικοί ανθρωποειδείς κάτοικοι των σπηλαίων ζούσαν δίπλα στον λαό της Aymara ταυτόχρονα με τον Μεσαίωνα της Ευρώπης.

Ο Navia-Osorio αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των ακτιβιστών του «κινήματος αποκάλυψης των UFO» στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι παρήγαγαν ένα ντοκιμαντέρ το 2013, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει πειστικές αποδείξεις ότι ο Ata ήταν εξωγήινος.

«Το δώσαμε στην Ισπανική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών και εκεί πραγματοποιήσαμε την πρώτη ακτινογραφία, με χαμηλή ακτινοβολία για να μην καταστρέψουμε το δείγμα», είπε στον Cuarto Milenio.

«Αυτό το πλάσμα δεν ήταν εξωγήινο, ήταν γήινο», είπε ο Navia-Osorio, αν και πίσω κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ανάλυσης, είπε ότι «άρχισε να ανησυχεί».

«Μας είπαν ήδη ότι δεν ήξεραν τι ήταν», περιέγραψε. «Το κεφάλι ήταν τόσο ογκώδες. τα χέρια ήταν τόσο επιμήκη. Δεν είχε επιγονατίδες. Η κλείδα ήταν πιο τριγωνική από αυτή των ανθρώπων ».

«Πώς θα μπορούσε να είναι έμβρυο αν είχε κάλους στα πόδια του;» ρώτησε ο Νάβια-Οσόριο. Προς το παρόν, μόνο η αποξηραντική ζέστη της ερήμου Ατακάμα γνωρίζει την απάντηση.

Πηγή: FOXreport.gr

Γνωρίστε την Aitana: Το μοντέλο fitness στο Instagram που δημιούργησε η AI και βγάζει πάνω από 4.000 δολάρια τον μήνα

Ένα υπερηφαίστειο που εξερράγη για τελευταία φορά το 1538 φαίνεται να ξυπνά – Οι επιστήμονες έχουν 2 θεωρίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ