Το μυστικό για πεντανόστιμο σπιτικό χούμους είναι στο ντουλάπι της κουζίνας σας – Αυτή είναι η συνταγή

Στην κουζίνα σας υπάρχουν διάφορα χρήσιμα υλικά που έχουν “θαυματουργικές ιδιότητες” στην εκτέλεση των αγαπημένων σας συνταγών. Ένας από αυτούς τους “θησαυρούς”, που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας, είναι η μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα βασικό συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές. Μεταξύ άλλων, η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε το πιο απαλό και κρεμώδες σπιτικό χούμους.

Για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στο χούμους, απλώς προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στα αποξηραμένα ρεβίθια, είτε τα μουλιάσετε για 12 ώρες, είτε τα βράσετε για 1 ώρα, σε νερό.

Η μαγειρική σόδα βοηθά στη διάσπαση της κυτταρικής μεμβράνης των ρεβιθιών, καθιστώντας πιο εύκολη την πολτοποίησή τους. Αυτό κάνει το χούμους να είναι πιο λείο και κρεμώδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο με αποξηραμένα ρεβίθια. Δεν θα λειτουργήσει με κονσερβοποιημένα ρεβίθια.

Πώς η μαγειρική σόδα κάνει το χούμους πιο απαλό και κρεμώδες

Το “κλειδί” για τη χρήση της μαγειρικής σόδας στο χούμους είναι να την προσθέσετε στα ρεβίθια πριν από το μούλιασμα ή το βράσιμο. Αυτό βοηθά στη διάσπαση της κυτταρικής μεμβράνης των ρεβιθιών, καθιστώντας τα πιο απαλά και εύκολο να πολτοποιηθούν.

Το pH της μαγειρικής σόδας είναι περίπου 8,3, το οποίο είναι αλκαλικό. Τα ρεβίθια, από την άλλη πλευρά, έχουν pH περίπου 6-7. Η διαφορά του pH βοηθά στη διάσπαση της πηκτίνης, μιας διαλυτής ίνας που δίνει στα ρεβίθια τη δομική τους ακεραιότητα.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στο χούμους:

  • Μουλιάζοντας τα ρεβίθια: Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε 1 φλιτζάνι ρεβίθια και αφήστε τα να μουλιάσουν στο νερό για 12 ώρες.
  • Βράζοντας τα ρεβίθια: Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε 2 φλιτζάνια νερό και βράστε τα ρεβίθια για 1 ώρα.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαγειρική σόδα. Οι δυνάμεις της μαγειρικής σόδας μπορεί να μειωθούν με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα που έχει ανοιχτεί πρόσφατα.

Με αυτό το κόλπο μπορείτε να φτιάξετε το πιο απαλό χούμους που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν δυσκολία στο να πολτοποιήσουν τα ρεβίθια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ