Το κουίζ που έχει πονοκεφαλιάσει όλο το ίντερνετ – Πόσα αυγά βλέπεις στη φωτογραφία;

Πόσα αυγά βλέπεις στην εικόνα; Η απάντηση θα σε εκπλήξει. Μπορεί με μια πρώτη ματιά ο γρίφος να μοιάζει εύκολος όμως το διαδίκτυο φαίνεται να έχει πονοκεφαλιάσει για να βρει τη σωστή απάντηση. Εσύ πόσα αυγά βλέπεις στη φωτογραφία που μοιάζει με… οπτική ψευδαίσθηση;

Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το κρυμμένο πασχαλινό αυγό σε μόλις 10 δευτερόλεπτα – Μπορείτε;

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι μια εξαιρετική άσκηση για το μυαλό σας. Αναβαθμίζουν τις αναλυτικές δεξιότητές σας και την παρατηρητικότητά σας. Είναι τόσο δημοφιλείς γιατί κάθε φορά που λύνετε μια οπτική ψευδαίσθηση, στην πραγματικότητα κρίνετε ή αναλύετε τον εαυτό σας.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία βλέπετε μια αυγοθήκη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε τον αριθμό των αυγών. Οι περισσότεροι θα προσπαθήσετε να μαντέψετε τον αριθμό των αυγών που δεν φαίνονται, όμως υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να οδηγηθείτε στη σωστή λύση.

Ποια είναι η απάντησή σου λοιπόν; 17, 34 ή 28;
Και ποια είναι η εξήγηση για την απάντησή σου; Εάν είπατε τυχαία έναν αριθμό, τότε μάλλον είναι λάθος. Δες παρακάτω τη σωστή απάντηση.

αυγά οπτική ψευδαίσθηση

Spoiler για τον γρίφο με τα αυγά

Τα αυγά είναι 30. Πώς είμαστε σίγουροι;

Υπάρχουν 4 σειρές με 4 αυγά στο κάτω μέρος, που σημαίνει ότι έχει 4*4 = 16 αυγά.
Υπάρχουν 3 σειρές με 3 αυγά στη δεύτερη στρώση, που σημαίνει ότι έχει 3*3 = 9 αυγά.
Υπάρχουν 2 σειρές με 2 αυγά στο στρώμα πάνω από αυτό, που σημαίνει ότι έχει 2*2 = 4 αυγά.
Υπάρχει μόνο ένα αυγό στο επάνω στρώμα.
Όταν προσθέσετε τα αυγά σε όλες τις στρώσεις, 16+9+4+1, τότε θα διαπιστώσετε ότι ο συνολικός αριθμός των αυγών στη θήκη ανέρχεται σε 30.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ