Το απλό κόλπο για πεντακάθαρη μπανιέρα χωρίς τρίψιμο με 2 υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας

Η συντήρηση του σπιτιού μπορεί να είναι μια κουραστική και ατελείωτη διαδικασία. Ωστόσο, μια χρήστης του TikTok μοιράστηκε μια εύκολη λύση καθαρισμού που την βοήθησε να επαναφέρει την λάμψη στην γεμάτη άλατα μπανιέρα της.

Το απλό κόλπο καθαρισμού για να έχει το μπάνιο σας άρωμα φρεσκάδας για εβδομάδες

Το μυστικό της επιτυχίας:

Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok, η Gabbiey (@gabieyg) αποκάλυψε το κόλπο καθαρισμού που βρήκε στο διαδίκτυο. Ο λογαριασμός της Gabbiey επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα υγείας, επομένως το βίντεο καθαρισμού της μπανιέρας έχει τίτλο «Αν είστε ευαίσθητοι σε χημικά προϊόντα ή μυρωδιές, βρήκα μια οικονομική και αποτελεσματική λύση για τον καθαρισμό της μπανιέρας σας».

Αποτρέψτε τη συσσώρευση μούχλας στην κουρτίνα του μπάνιου με μία απλή συμβουλή

Αναφέρει επίσης πως αυτή η συμβουλή είναι ιδανική ακόμα και αν δεν πλένετε συχνά την μπανιέρα σας. Στο βίντεο, η Gabbiey λέει στους followers της: «Αναμείξτε υγρό πιάτων με λευκό ξύδι και ζεστάνετέ το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων». Παρόλο που αρχικά ήταν διστακτική με αυτόν τον απλό συνδυασμό, η ίδια λέει ότι λειτουργεί για το τρίψιμο της μπανιέρας.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα:

Στο βίντεο TikTok, η Gabbiey δείχνει την μπανιέρα πριν και μετά τον καθαρισμό, αποδεικνύοντας πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η λύση. Επισημαίνει επίσης ότι ενώ τρίβει με ένα σφουγγάρι, δεν χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

@gabieyg If you’re sensitive to chemicals or scents, I found #bathtub #cleaningadvice that is inexpensive and actually works #mcas #pots #heds #potssyndrome #chronicillness #neurodivergent #neurospicy #adhd #autism #adhdtiktok #adhdcleaning #mcascleaning #chronicillnesscleaning #chemicalsensitivity #chemicalsensitivities #scenttrigger ♬ original sound – Gabbiey

Πώς σας βοηθάει αυτό το κόλπο καθαρισμού με ξύδι και σαπούνι;

Συμβουλές καθαρισμού σαν κι αυτή μπορούν να σας γλιτώσουν χρόνο, χρήματα και κόπο. Η χρήση φυσικών και πολλαπλών χρήσεων προϊόντων μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά χημικά καθαριστικά. Επιπλέον, όπως δείχνει και αυτό το βίντεο, το συγκεκριμένο κόλπο μειώνει σημαντικά τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται, καθώς το ζεστό σαπούνι και το ξύδι κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς.

Γιατί το ξύδι είναι τόσο αποτελεσματικό

Το Εθνικό Ίδρυμα Απολυμαντικών Προϊόντων των ΗΠΑ (NSF) αναφέρει ότι το ξύδι είναι τόσο αποτελεσματικό καθαριστικό επειδή «περιέχει περίπου 5% οξικό οξύ, το οποίο βοηθάει στη διάσπαση της δομής ορισμένων ακαθαρσιών, λαδιών, μεμβρανών, λεκέδων και βακτηρίων».

Εκτός από το ότι είναι πολύ αποτελεσματικό καθαριστικό, το ξύδι είναι επίσης αρκετά οικονομικό. Το ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σπίτι σας για τον καθαρισμό παραθύρων, βρυσών και μαγειρικών σκευών.

Λιγότερα προϊόντα καθαρισμού, λιγότερα απορρίμματα

Η χρήση λιγότερων προϊόντων καθαρισμού μπορεί επίσης να μειώσει τα απορρίμματα που παράγετε. Τα περισσότερα χημικά καθαριστικά έρχονται σε πλαστικά δοχεία και συχνά έχουν πολύ συγκεκριμένες χρήσεις, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να αγοράζουμε διαφορετικό προϊόν για κάθε ανάγκη καθαρισμού, ενώ αυτή η εξειδίκευση συχνά μπορεί να είναι περιττή.

Τα σχόλια από τους χρήστες στο διαδίκτυο

Στα σχόλια, οι χρήστες έδειξαν ενδιαφέρον για αυτό το κόλπο. Ένας χρήστης έγραψε: «Το έχω δοκιμάσει και είναι απίστευτο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε απαλά αιθέρια έλαια». Ένας άλλος χρήστης σχολίασε: «Έξυπνο! Προσπαθούσα να βρω τρόπο να μην μυρίζουν μούχλα οι αποχετεύσεις του νεροχύτη μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ