Το απλό κόλπο για να κόβετε τέλεια την σπιτική πίτσα κάθε φορά

Το να κόψετε την σπιτική πίτσα μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά αν δεν θέλετε να χαλάσουν οι επικαλύψεις στο αγαπημένο σας γεύμα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι καλύτερο είναι να αφήσουν την πίτσα να κρυώσει πριν την κόψουν. Όμως, στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο, δηλαδή είναι καλύτερο να κόβετε την πίτσα αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.

Η ζεστή κρούστα είναι πιο μαλακή και εύπλαστη από την κρύα και κατ’ επέκταση κόβεται πιο εύκολα. Όταν η κρούστα κρυώσει, γίνεται πιο σκληρή και πιο ανθεκτική στην άκρη της λεπίδας του μαχαιριού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση της επικάλυψης της πίτσας.

Επιπλέον, όταν η πίτσα είναι κρύα, το τυρί μπορεί να πήξει στην λεπίδα του μαχαιριού. Αυτό μπορεί να χαλάσει τη μορφή της πίτσας, όταν την κόψετε.

Για να κόψετε τέλεια την σπιτική πίτσα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αφήστε την πίτσα να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά περίπου. Αυτό θα επιτρέψει στο τυρί να σταθεροποιηθεί λίγο, αλλά θα κρατήσει την κρούστα αρκετά ζεστή για να είναι μαλακή και εύπλαστη.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τη πίτσα. Ένα κοφτερό μαχαίρι θα γλιστρήσει αβίαστα μέσα από το τυρί και τις επικαλύψεις.
  3. Κόψτε τη πίτσα σε ίσες φέτες. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν οι φέτες αναλλοίωτες χωρίς να χαλάσουν οι επικαλύψεις.

Με αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να κόβετε τέλεια τη σπιτική πίτσα κάθε φορά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ