Θαλάσσιο λιοντάρι κατασπαράζει καρχαρία – Τρομακτικό βίντεο

Υπάρχει λόγος που ονομάζονται θαλάσσια λιοντάρια. Γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα. Ένα πρόσφατο βίντεο που τράβηξε μία φωτογράφος της άγριας φύσης, γνωστή ως “Loriannah” δείχνει ένα θαλάσσιο λιοντάρι να κατασπαράζει έναν μεσαίου μεγέθους μπλε καρχαρία.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Instagram, το βίντεο τραβήχτηκε σε ένα σκάφος παρακολούθησης φαλαινών στον κόλπο Monterey της Καλιφόρνια, μια περιοχή γνωστή για το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημά της.

«Προειδοποίηση: Η φύση δεν είναι πάντα ένα ευχάριστο πράγμα για μερικούς ανθρώπους», έγραψε η Loriannah στην περιγραφή του βίντεο. «Τα θαλάσσια λιοντάρια πηγαίνουν για εύκολα γεύματα. Αυτό περιλαμβάνει καλαμάρια, ρέγγες, ακόμα και μικρούς καρχαρίες», ανέφερε μεταξύ άλλων η φωτογράφος.

Το βίντεο δείχνει ένα θαλάσσιο λιοντάρι να ανεβαίνει στην επιφάνεια του ωκεανού ενώ αρπάζει έναν καρχαρία με τα σαγόνια του. Τραβά ολόκληρο τον καρχαρία από το νερό, ξεσκίζοντας τον λαιμό του στη συνέχεια. Έπειτα καταβροχθίζει ένα κομμάτι από την σάρκα του καρχαρία, υπό το βλέμμα ενός γλάρου που πετά ακριβώς από πάνω από το σημείο.

«Όπως οι χερσαίοι βασιλιάδες της αφρικανικής σαβάνας, αυτό το θαλάσσιο θηλαστικό κάνει μια επίδειξη ακατέργαστης δύναμης, καθώς κυριολεκτικά έχει στόχο τον λαιμό αυτού του μπλε καρχαρία», έγραψε το Nature is Metal, το οποίο μοιράστηκε το βίντεο. «Ενώ τα ψάρια και τα καλαμάρια είναι συνηθισμένα συστατικά της  διατροφής του θαλάσσιου λιονταριού, τα θηλαστικά αυτά είναι γνωστά για την προσαρμοστικότητα και τον οπορτουνισμό τους».

Σύμφωνα με το Monterey Bay Aquarium, θαλάσσια λιοντάρια υπάρχουν στον Βόρειο Ειρηνικό, από τη Βρετανική Κολομβία μέχρι τη Μπάχα Καλιφόρνια. Τα αρπακτικά θηλαστικά είναι γνωστό ότι φτάνουν τα 2,5 μέτρα σε μήκος και τα 800 κιλά σε βάρος. Συχνά στοχοποιούνται ως θηράματα από όρκες και μεγάλους λευκούς καρχαρίες – τους πραγματικά κορυφαίους θηρευτές των ωκεάνιων οικοσυστημάτων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nature Is Metal (@natureismetal)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ