Τεστ IQ: Αν απαντήσετε σωστά σε αυτές τις 3 ερωτήσεις είστε εξυπνότεροι από το 80% των ανθρώπων

Ένα νέο τεστ IQ μπορεί να σας αποκαλύψει εάν είστε εξυπνότεροι από το 80% των ανθρώπων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε τρεις απλές ερωτήσεις.

Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μετακινήστε 1 σπίρτo για να λύσετε την εξίσωση – Έχετε 20 δευτερόλεπτα

Το Cognitive Reflection Test (CRT), το οποίο συχνά χαρακτηρίζεται ως το συντομότερο τεστ IQ στον κόσμο, κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στο διαδίκτυο. Αυτό το σύντομο τεστ IQ, που αποτελείται από τρεις μόνο ερωτήσεις, ισχυρίζεται ότι αν το ολοκληρώσετε, διαθέτετε υψηλότερη νοημοσύνη από το 80% του πληθυσμού.

Δημιουργήθηκε το 2005 από τον πρώην καθηγητή του ΜΙΤ Σέιν Φρέντερικ, ο οποίος διδάσκει στο Πρίνστον. Αυτό το γρήγορο τεστ IQ στοχεύει στον εντοπισμό ατόμων με εξαιρετικές διανοητικές ικανότητες και ισχυρίζεται ότι προσδιορίζει αν είναι ιδιαίτερα ευφυείς.

Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε την λύση στο παζλ με τους αριθμούς και τα τετράγωνα;

Τεστ IQ: Μπορείτε να απαντήσετε σωστά σε αυτές τις 3 ερωτήσεις;

Το τεστ CRT αποτελείται από τρεις ερωτήσεις:

  • 1η ερώτηση: «Ένα ρόπαλο και μια μπάλα κοστίζουν συνολικά 1,10 ευρώ. Το ρόπαλο κοστίζει 1 ευρώ περισσότερο από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;»
  • 2η ερώτηση: «Αν 5 μηχανές χρειάζονται 5 λεπτά για να φτιάξουν 5 widgets, πόσο χρόνο χρειάζονται 100 μηχανές για να φτιάξουν 100 widgets;»
  • 3η ερώτηση: «Σε μια λίμνη, υπάρχει ένα κομμάτι με νούφαρα. Κάθε μέρα, το κομμάτι διπλασιάζεται σε μέγεθος. Αν χρειάζονται 48 ημέρες για να καλύψουν τα νούφαρα ολόκληρη τη λίμνη, πόσος χρόνος χρειάζεται για να καλύψουν τη μισή λίμνη;»

Αυτές οι τρεις παραπλανητικά απλές ερωτήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση του γνωστικού προβληματισμού.

Οι σωστές απαντήσεις στο Τεστ IQ:

  • Η σωστή απάντηση στην 1η ερώτηση είναι ότι το ρόπαλο κοστίζει 1,05 ευρώ και η μπάλα 0,05 ευρώ. Πολλοί βιάζονται και απαντούν 1 ευρώ για το ρόπαλο και 0,10 ευρώ η μπάλα. Αλλά έτσι το ρόπαλο κοστίζει 0,90 ευρώ περισσότερο από την μπάλα και όχι 1 ευρώ.
  • Η σωστή απάντηση στην 2η ερώτηση είναι 5 λεπτά. Ο χρόνος που χρειάζεται μία μηχανή για να φτιάξει ένα widget είναι 5 λεπτά, άρα 100 μηχανές θα φτιάξουν 100 widgets σε 5 λεπτά.
  • Η σωστή απάντηση στην 2η ερώτηση είναι 47 ημέρες. Αφού τα νούφαρα διπλασιάζονται τότε μία ημέρα πριν καλύψουν όλη την λίμνη, καλύπτουν την μισή. Όσοι βιάστηκαν απάντησα 24 ημέρες που.

 

 

@_notjustjosh Are you smarter than 80% of the population? #iq #test #intellegence #smart ♬ Roxanne – Instrumental – Califa Azul

 

Πηγή: FOXreport.gr

Πώς να επεκτείνετε την εμβέλεια του Wi-Fi σας χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο router

Το James Webb αποκάλυψε πως η αστρική ακτινοβολία διαμορφώνει τα πλανητικά συστήματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ