«Τέσσερις φορές τα 20» λέει ότι έκλεισε ο 80χρονος πλέον Al Bano Carrisi

Ο Albano Antonio Carrisi ή απλώς Al Bano, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Γεννήθηκε στο Cellino San Marco, έξω από το Brindisi, τον Μάϊο του 1943. Εκεί ζει, στην υπέροχη φάρμα που διατηρεί, όπου παράγει τα υπέροχα κρασιά του και την οποία έχει μετατρέψει σε ένα υπέροχο resort διακοπών, το “Tenute Al Bano”. Μέσα σε αυτό υπάρχει το ξενοδοχείο “Felicità” (που πήρε το όνομά του από την ομότιτλη επιτυχία του Al Bano με την Romina Power), το εστιατόριο γαστρονομίας “Don Carmelo”, πισίνες και Spa.

O Al Bano που έχει μια καριέρα που κρατάει περισσότερο από 6 δεκαετίες, έχει πουλήσει περισσότερους από 25 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, είναι ένας από τους πιo αναγνωρίσιμους Ιταλούς τραγουδιστές σε όλο τον κόσμο. Ως γνωστόν ήταν παντρεμένος με Romina Power, κόρη του θρυλικού σταρ του Hollywood, Tyrone Power.

Ιωσήφ Αβράμογλου Romina Power Al Bano
Ο Ιωσήφ Αβράμογλου με την Romina Power και τον Al Bano το 1984 πάνω στο ξύλινο σκάφος, στο οποίο γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού σώου, που μεταδόθηκε πολλές φορές από την ΕΤ2

Πρόσφατα, ο Al Bano γιόρτασε τα 80α γενέθλιά του με μία μεγάλη συναυλία στην Αρένα της Βερόνα, την οποία την ονόμασε “Τέσσερις φορές τα 20”. Παρακάτω θα βρείτε το βίντεο ολόκληρης της συναυλίας με μερικές πολύ αξιόλογες στιγμές όπως:

  • Στο 15:30 ο Al Bano τραγουδάει μαζί με τον άλλον μεγάλο Ιταλό τραγουδιστή Gianni Morandi, το “Γελαστό Παιδί” του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο στα Ιταλικά “Il ragazzo che sorride”.
  • Στο 26:10 ο Morandi κατεβάζει την ορχήστρα και στο τηλέφωνο ακούγεται ο 3ος κορυφαίος τραγουδιστής της Ιταλίας, ο Andriano Celentano. Οι τρεις μαζί τραγούδησαν την επιτυχία του Celentano “Azzurro”.
  • Στο 29:50 ο Al Bano ντουέτο με τον Gianni Morandi τραγουδούν το υπέροχο κομμάτι που είχε γράψει ο Lucio Dalla, το “Caruso”.
  • Στο 33:40 εμφανίζεται ο Renato Zero.
  • Στο 49:30 ο Al Bano ερμηνεύει την μεγάλη επιτυχία του “Nel Sole”, που ήταν τεράστιο χιτ και στη χώρα μας.
  • Στο 54:30 ανεβαίνει στην σκηνή η πρώην σύζυγος του καλλιτέχνη, η Romina Power, με την οποία τραουδούν μαζί μερικές από τις επιτυχίες που είχαν στην κοινή τους καριέρα, μεταξύ των οποίων βέβαια και το περίφημο “Felicità”.
  • Στο 1:34:20 εμφανίζονται οι Ricchi e Poveri.
  • Στο 1:54:00 βγαίνει στο stage μεγάλη στρατιωτική μπάντα πνευστών.
  • Στο 2:01:00 ο Al Bano ανεβάζει πάνω στη σκηνή τον φίλο του Umberto Tozzi
  • Στο 2:12:00 ανεβαίνει να τραγουδήσει μαζί με τον Al Bano η σπουδαία Iva Zanicchi.
  • Στο 2:30:00 εμφανίζονται για να τραγουδήσουν τα παιδιά του Al Bano, που τυγχάνει να είναι τα εγγόνια ενός από τους πιό όμορφους και πιό πετυχημένους αστέρες του κινηματογράφου, του Tyrone Power. Ο ένας εξ αυτών έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο.

Al Bano

Al Bano Al Bano Romina Power Al Bano Romina Power Al Bano

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ