Τα 9 κρυφά σημάδια που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα είναι θυμωμένη μαζί σου, αλλά προσποιείται ότι όλα είναι καλά

Δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνεις πότε μια γυναίκα έχει θυμώσει πραγματικά. Γενικά, οι γυναίκες εκφράζουν τα συναισθήματα τους με έμμεσους τρόπους, χρησιμοποιώντας περίπλοκους κώδικες επικοινωνίας. Το κλειδί για την αποκωδικοποίηση είναι η παρατήρηση κάποιων ανεπαίσθητων, λεπτών σημαδιών. Οι μικρές αυτές, αλλά σημαντικές ενδείξεις, μαρτυρούν τι συμβαίνει πραγματικά κάτω από την ήρεμη επιφάνεια.

Οι άνθρωποι που χάνουν την ανεξαρτησία τους μεγαλώνοντας, έχουν την τάση να εμφανίζουν αυτές τις 7 λεπτές συμπεριφορές

Τα 9 κρυφά σημάδια που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα είναι θυμωμένη μαζί σου, αλλά προσποιείται ότι όλα είναι καλά

  • Αλλαγές στην επικοινωνία
  • Λιγότερος ενθουσιασμός στη φωνή της
  • Αποφυγή οπτικής επαφής
  • Σωματική απόσταση
  • Έλλειψη στοργής
  • Δεν ενδιαφέρεται για το πως πήγε η μέρα σας
  • Γελάει λιγότερο
  • Συντομότερες συζητήσεις
  • Ένστικτο

Πώς εκφράζονται τα κυριότερα σημάδια που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα είναι θυμωμένη αλλά προσποιείται πως όλα είναι μια χαρά

Αλλαγές στην επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε σχέσης. Όταν η επικοινωνία είναι συχνή και ομαλή, τότε τα πράγματα πηγαίνουν καλά, ενώ όταν η μορφή της μέσα στη σχέση διαταράσσεται, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Εάν οι ανάγκες ενός άνδρα δεν ικανοποιούνται σε μια σχέση, θα εμφανίζει σχεδόν πάντα αυτές τις 7 συμπεριφορές

Αν δηλαδή μια γυναίκα νευριάσει, αυτό θα επηρεάσει και την επικοινωνία σας, η οποία θα γίνει πιο σύντομη και πιο τυπική. Μπορεί να στέλνει λιγότερα μηνύματα, να δίνει μονολεκτικές απαντήσεις, να αποφεύγει τις μακρόσυρτες συζητήσεις.

Λιγότερος ενθουσιασμός στη φωνή της

Η φωνή μας αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο, το οποίο μάλιστα αποκαλύπτει πολλά σχετικά με τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων. Σκεφτείτε πόσα έχετε καταλάβει για την πορεία μιας σχέσης ή για τη διάθεση κάποιου, μόνο και μόνο ακούγοντας τη φωνή του.

Οι άνθρωποι που χάνουν συνεχώς φίλους, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές χωρίς να το συνειδητοποιούν

Ό,τι και αν λέει ο άλλος με τα λόγια, η φωνή μπορεί να μαρτυρά το εντελώς αντίθετο, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά  του συναισθήματα. Αν παρατηρήσετε αλλαγές στη φωνή της συντρόφου σας, αν ξαφνικά η φωνή της γίνει επίπεδη και άχρωμη, επιδιώξτε να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που την προβληματίζει.

Αποφυγή οπτικής επαφής

Η οπτική επαφή παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανθρώπινη επικοινωνία, αφού είναι ένας σιωπηλός τρόπος να πει κάποιος «σε προσέχω, με ενδιαφέρεις».

Η απουσία οπτικής επαφής μαρτυρά έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος και σεβασμού.

Όταν μια γυναίκα έχει θυμώσει με τον σύντροφό της, τότε ενστικτωδώς αποφεύγει την οπτική επαφή, προσπαθώντας να ορθώσει ένα ανεπαίσθητο συναισθηματικό εμπόδιο.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, τα διασταυρούμενα βλέμματα ανάμεσα σε αγνώστους, προμηνύουν την καλλιέργεια στενής συναισθηματικής επαφής. Αν η οπτική επαφή έχει αρχίσει να εκλείπει από τις αλληλεπιδράσεις σας, αυτό μπορεί να μαρτυρά ένα αναδυόμενο πρόβλημα.

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα από ένα και μόνο, απομονωμένο σημάδι, καθώς μπορεί απλά να είναι κουρασμένη ή αφηρημένη.

Σωματική απόσταση

Όταν νιώθουμε άνετα και χαρούμενοι κοντά σε κάποιον, ασυνείδητα τον πλησιάζουμε περισσότερο. Έτσι, μια γυναίκα που είναι θυμωμένη με τον σύντροφό της, προσπαθεί ενστικτωδώς να δημιουργήσει απόσταση ανάμεσα στην ίδια και  εκείνο. Μπορεί δηλαδή να πάει να κάτσει λίγο πιο μακριά απ’ ό,τι συνήθως.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάθε φορά που κάθεται λίγο πιο μακριά είναι και θυμωμένη, αλλά μπορεί να είναι μια τυχαία επιλογή ή να χρειάζεται λίγο χώρο παραπάνω.

Στην περίπτωση που η συμπεριφορά αυτή γίνει σταθερή και σε συνδυασμό και με άλλες ενδείξεις, τότε μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τον σύντροφό της αλλά υποκρίνεται ότι όλα είναι μια χαρά. Όπως πάντα, η λύση βρίσκεται στην αποτελεσματική επικοινωνία.  Προσπαθήστε να μιλήσετε με ευθύτητα αλλά και ευγένεια σχετικά το πρόβλημα, με διάθεση επίλυσης και κατανόησης.

Έλλειψη στοργής

Οι μικρές εκδηλώσεις τρυφερότητας είναι η πεμπτουσία των συντροφικών σχέσεων: ένα άγγιγμα, μια σφικτή αγκαλιά, ένα παθιασμένο φιλί, όλα αυτά μαρτυρούν ότι μια σχέση είναι χαρούμενη και υγιής. Όταν όμως, μια γυναίκα έχει θυμώσει, μπορεί να δείτε κάποια αλλαγή στις εκδηλώσεις αγάπης. Μπορεί δηλαδή να έχει σταματήσει να σας κρατάει το χέρι και οι αγκαλιές της να μην είναι τόσο συχνές.

Η έλλειψη τρυφερότητας δεν σηματοδοτεί πάντα προβλήματα αφού μπορεί να την απασχολούν άλλα ζητήματα. Αν όμως η απουσία τρυφερότητας συνυπάρχει με άλλα σημάδια, τότε  πράγματι μπορεί να αποδίδεται στο γεγονός ότι, παρότι προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, έχει θυμώσει μαζί σας.

Δεν ενδιαφέρεται για το πως πήγε η μέρα σας

Μία από τις πιο όμορφες πτυχές των συντροφικών σχέσεων, είναι το μοίρασμα των δυσκολιών και των προκλήσεων της ζωής. Είναι άλλωστε ο τρόπος με τον οποίον τα ζευγάρια αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. Αν παρατηρήσετε αλλαγές στο ενδιαφέρον της για το πως είστε, αν δεν ρωτάει πως ήταν η μέρα σας, πώς πήγε η δουλειά, αν δείχνει ολοένα και λιγότερο ενδιαφέρον για το πως είστε γενικά, αυτό αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη που μαρτυρά ότι κάτι την ενοχλεί.

Γελάει λιγότερο

Το γέλιο είναι ο ήχος της χαράς, της ικανοποίησης και της σύνδεσης μιας σχέσης. Όταν δύο σύντροφοι γελούν μαζί, αποκτούν έναν μοναδικό δεσμό.  Αν παρατηρήσετε αισθητές αλλαγές στον τρόπο που γελάτε με τη σύντροφό σας, αν πλέον δεν βρίσκει αστεία τα πράγματα που άλλοτε την έκαναν να γελάει, δεν χρειάζεται να έχετε πτυχίο ψυχολογίας για να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Συντομότερες συζητήσεις

Οι μακρόσυρτες, ουσιαστικές συζητήσεις, είναι ενδεικτικές μιας υγιούς συντροφικής σχέσης. Οι κουβέντες ανάμεσα στο ζευγάρι, μαρτυρούν ότι οι σύντροφοι ενδιαφέρονται ο ένας για τη ζωή του άλλου. Όταν όμως μια γυναίκα έχει θυμώσει, μπορεί να συντομεύει τις κουβέντες της, ίσως να παρατηρείτε ότι οι άλλοτε ατελείωτες συζητήσεις σας έχουν γίνει συνοπτικές διαμοιβές, με μονολεκτικές απαντήσεις.

Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα από ένα και μόνο σημάδι, αφού μπορεί απλά να είναι κουρασμένη ή αγχωμένη με κάτι άλλο. Αν όμως, η συμπεριφορά αυτή γίνει μοτίβο και αρχίζει να συντρέχει με τα υπόλοιπα σημάδια, μπορεί να μαρτυρά ότι πράγματι, η σύντροφός σας είναι αναστατωμένη για κάτι.

Η καλύτερη στρατηγική σε κάθε περίπτωση, είναι η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία. Εκφράστε τις ανησυχίες σας και πείτε της τι είναι αυτό που σας απασχολεί. 

Ένστικτο

Καμιά φορά, το ένστικτό μας  μπορεί να μας ειδοποιεί σχετικά με το πότε τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, προτού καν εμείς το συνειδητοποιήσουμε. Αν μέσα σας, νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, ακόμη και αν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τι είναι αυτό, μην το παραβλέψετε.

Είναι εύκολο να πείτε στον εαυτό σας ότι κάτι είναι απλά ιδέα σας, όμως συνήθως, είναι κάτι παραπάνω. Βέβαια, το ότι εμπιστεύεστε το ένστικτό σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα και να κατηγορείτε άκριτα τη σύντροφό σας. Προσπαθήστε να κάνετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, να την ενθαρρύνετε να εκφράσει τις σκέψεις και τις ανησυχίες της, να της δημιουργήσετε την ασφάλεια ώστε να μιλήσει ειλικρινά.

Έτσι άλλωστε ευδοκιμεί η κατανόηση, η σύνδεση και η επικοινωνία σε κάθε σχέση.

Tip: Η αποκρυπτογράφηση των σημαδιών  που μαρτυρούν πως μια γυναίκα είναι θυμωμένη με τον σύντροφό της, δεν είναι πάντα εύκολη, όχι επειδή είναι κρυφά, αλλά ακριβώς επειδή είναι εμφανή, στις λέξεις, το ύφος, τη γλώσσα του σώματός της και κυρίως το ένστικτό σας.  Χρειάζεται να είστε παρατηρητικοί και να έχετε διάθεση για κατανόηση, ώστε να καταργήσετε τα εμπόδια της επικοινωνίας.  Άλλωστε, κάθε σχέση στηρίζεται στην ανοιχτή επικοινωνία, την κατανόηση και την ενσυναίσθηση.

Αν υποπτευθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά, μην βασιστείτε αποκλειστικά στην αποκωδικοποίηση των όσων αναφέρονται εδώ-επιδιώξτε μια ειλικρινή συζήτηση. Το κυριότερο είναι να κάνετε τη σύντροφό σας να νιώσει ασφάλεια και άνεση, προκειμένου να μοιραστεί τα συναισθήματά της.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ