Τα 9 κρυφά σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν θέλει να σας χάσει

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή κάθε γυναίκας, είναι να νιώθει ότι την εκτιμούν, την αγαπούν, τη χρειάζονται και τη σέβονται. Αυτά όμως τα συναισθήματα μπορεί να επισκιαστούν από την ανασφάλεια που σας κάνει να νιώθετε ο σύντροφός σας σχετικά με το μέλλον ή την αβεβαιότητα σχετικά με την αφοσίωσή του.

Οι γυναίκες που τρομάζουν τους άνδρες συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Η κατανόηση των συναισθημάτων ενός άνδρα είναι περίπλοκη υπόθεση καθώς άνδρες και γυναίκας εκφράζουν τα συναισθήματά τους διαφορετικά. Η ψυχολογία όμως, μπορεί να δώσει απαντήσεις. Αν είστε σε μία σχέση όπου αισθάνεστε ανασφάλεια για το αν ο άνδρας σας δεν θέλει να σας χάσει από τη ζωή του, δώστε προσοχή στα παρακάτω χαρακτηριστικά σημάδια.

Τα σημάδια που, σύμφωνα με την ψυχολογία, δείχνουν ότι ένας άνδρας επενδύει στη σχέση σας και δεν θέλει να σας χάσει

  • Καθορισμός προτεραιοτήτων
  • Συναισθηματική διαθεσιμότητα
  • Χώρος και ανεξαρτησία
  • Αναγνώριση ελαττωμάτων
  • Επιβεβαίωση και ασφάλεια
  • Ενεργητική ακρόαση
  • Κοινές στιγμές γέλιου
  • Ειλικρινής επικοινωνία
  • Συνέπεια

Καθορισμός προτεραιοτήτων

Το να είσαι προτεραιότητα κάποιου, δεν σημαίνει ότι κάνει μεγαλεπήβολες κινήσεις ή βαρύγδουπες δηλώσεις. Συχνά, η σημασία που σας δίνει φαίνεται στις μικρές, καθημερινές ενέργειες που δείχνουν ότι είστε για εκείνον ψηλά στις προτεραιότητες.

Οι άνδρες που είναι αδίστακτοι στη δουλειά τους, έχουν την τάση να εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές στο σπίτι

Αν για παράδειγμα, βρίσκει τον χρόνο, παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα, να σας δει, ή αν, όταν μιλάτε, αφήνει το τηλέφωνό του και σας ακούει με προσοχή. Μπορεί να θυμάται μικρές λεπτομέρειες από τις συζητήσεις σας, ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας, ποιος καφές σας αρέσει, μία μικρή ιστορία που του έχετε πει. Όλα αυτά τα μικρά σημάδια που δείχνουν ότι η παρουσία σας του είναι πολύτιμη και ότι δεν θέλει να σας χάσει.

Συναισθηματική διαθεσιμότητα

Είναι το βασικότερο στοιχείο όλων των σχέσεων, καθώς δείχνει την αφοσίωση ενός άνδρα και την συναισθηματική του διαφάνεια. Μπορεί να παρατηρείτε ότι ανοίγεται και μιλάει για προσωπικές πτυχές της ζωής του, ότι σας λέει  πράγματα που δεν τα μοιράζεται με άλλους. Ίσως ακόμη να σας έχει πει για τις παιδικές του αναμνήσεις ή να σας εκμυστηρεύεται τις ανησυχίες του από τη δουλειά.  Η ευαλωτότητα μαρτυρά την εμπιστοσύνη που σας έχει, καθώς και την επιθυμία του να εμβαθύνει τη συναισθηματική σας επαφή. Σας δείχνει ότι ενδιαφέρεται για εσάς και για τα συναισθήματά σας, τα οποία είναι πρόθυμος να προστατεύσει.

Οι άνθρωποι που γίνονται απόμακροι και κυνικοί όσο μεγαλώνουν, εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές

Χώρος και ανεξαρτησία

Όταν ένας άνδρας σας ενθαρρύνει να χαίρεστε τον προσωπικό σας χώρο και να έχετε την ανεξαρτησία σας, σας δείχνει ότι δεν θέλει να σας χάσει. Με άλλα λόγια, υποστηρίζει τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα, τα χόμπι σας, σας ενθαρρύνει να περάσετε χρόνο με φίλους ή οικογένεια. Σέβεται  την ανάγκη σας για προσωπικό χώρο και καταλαβαίνει ότι, η διατήρηση της προσωπικότητάς σας, είναι αδιαπραγμάτευτη σε μία υγιή σχέση. Η ισορροπία ανάμεσα στο «εγώ»  και το «μαζί» είναι μία ανεπαίσθητη ένδειξη της αφοσίωσής του σε μία υγιή, μακροπρόθεσμη σχέση μαζί σας.

Αναγνώριση ελαττωμάτων

Κανείς δεν είναι τέλειος. Γι’ αυτό οι σχέσεις δεν έχουν να κάνουν με το να βρίσκεις τον τέλειο άνθρωπο, αλλά με το πώς αγαπάς αυτές τις ατέλειες. Ένας άνθρωπος που είναι πραγματικά αφοσιωμένος σε σας αναγνωρίζει τα ελαττώματα και τα λάθη του. Παραδέχεται το λάθος και ζητά ειλικρινά συγγνώμη, όταν τα θαλασσώνει. Δεν αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.

Αυτό δεν τροφοδοτείται μόνο από ενοχή ή υποχρέωση. Καθοδηγείται από το σεβασμό που έχει για εσάς και τη σχέση, γιατί σας εκτιμά αρκετά ώστε να είναι ειλικρινής, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να βάζει δεύτερη την περηφάνια του.

Επιβεβαίωση και ασφάλεια

Σε περιόδους αμφιβολίας, άγχους ή στρες, είναι σημαντικό ο άνθρωπός σας είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σας, πάντα έτοιμος να σας καθησυχάσει και να σας παρηγορήσει. Σας θυμίζει τις δυνάμεις σας όταν αισθάνεσαι ανασφαλής ή σε ενθαρρύνει να πάρεις ρίσκο όταν δεν είσαι βέβαιη. Σου κρατά το χέρι σε δύσκολες στιγμές, και σε βεβαιώνει ότι θα είναι πάντα εκεί.

Αυτό ξεπερνά τις απλές λέξεις. Είναι οι ενέργειές του που δείχνουν τη δέσμευσή του στη συναισθηματική σας ευημερία και την επιθυμία του να σας κάνει να αισθανθείτε ασφαλείς στη σχέση.

Η σταθερή του σιγουριά και άνεση είναι λεπτές ενδείξεις της βαθιάς του αγάπης για εσάς. Δείχνουν ότι εκτιμά τον δεσμό μεταξύ σας και είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον κρατήσει δυνατό.

Ενεργητική ακρόαση

Σας ακούει ενεργά, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον για τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Ίσως να θυμάται τα μικρά πράγματα που του έχετε πει, ή να κάνει ερωτήσεις για την ημέρα σου, αποδεικνύοντας ότι σας ακούει με προσοχή.

Αυτό συμβαίνει επειδή εκτιμά αυτό που έχεις να πεις και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι αξίζεις να ακούγεσαι.  Αυτό μπορεί να φαίνεται ως ένα μικρό πράγμα, αλλά είναι ένα σημαντικό σημάδι σεβασμού και αγάπης. Ο άνδρας αυτός δείχνει  ότι δεν θέλει να χάσει τη σχέση που έχει μαζί σας και επενδύει στη διατήρηση ανοιχτής και ειλικρινούς επικοινωνίας.

Κοινές στιγμές γέλιου

Εκτός από το καλύτερο γιατρικό, το γέλιο είναι και δείκτης μίας καλής συντροφικής σχέσης. Αν γελάτε μαζί, αν έχετε αστεία που μόνο οι δυο σας καταλαβαίνετε, ή αν προσπαθεί πάντα να χαλαρώσει τη διάθεση όταν αισθάνεστε πεσμένοι, αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι.

Μπορεί να γελάσει με τα αστεία σου, ακόμα και με τα πολύ αποτυχημένα, μόνο και μόνο επειδή του αρέσει να σε βλέπει ευτυχισμένη. Η  κοινή αίσθηση του χιούμορ είναι κάτι περισσότερο από διασκέδαση και γέλιο. Χτίζει έναν δεσμό και δημιουργεί ευτυχισμένες αναμνήσεις μαζί.

Είναι ο τρόπος του να λέει, “Μου αρέσει να είμαι μαζί σου” και είναι ένα σημάδι ότι εκτιμά τη σχέση και θέλει να τη διατηρεί χαρούμενη.

Ειλικρινής επικοινωνία

Η πιο ισχυρή ένδειξη ενός ανθρώπου που δεν θέλει να σας χάσει, είναι η συνέπεια. Είναι σταθερά εκεί για σένα, να εμφανίζεσαι όταν έχει σημασία. Σε μεταχειρίζεται πάντα με σεβασμό και ευγένεια, ακόμα και όταν έχει μια κακή μέρα. Προσπαθεί να σε κατανοήσει, ακόμα και όταν είσαι δύσκολο να καταλάβεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή η συνέπεια είναι κάτι περισσότερο από συνήθειες ή ρουτίνες. Επανέρχεται ξανά και ξανά. Κάνοντας αυτό, δείχνει ότι εκτιμά τη σχέση σας και ότι τα συναισθήματά του για εσάς είναι σταθερά και αξιόπιστα.

Σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες, αυτό το είδος της συνεπούς αγάπης και δέσμευσης είναι οι ισχυρότεροι δείκτες που πραγματικά δεν θέλει να σας χάσει.

Συνέπεια

Τέλος, το πιο ισχυρό σημάδι που μαρτυρά ότι ένας άνδρας είναι αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό σας, είναι η συνέπειά του. Είναι σταθερά εκεί για σένα, να εμφανίζεσαι όταν έχει σημασία. Σε μεταχειρίζεται πάντα με σεβασμό και ευγένεια, ακόμα και όταν έχει μια κακή μέρα. Προσπαθεί να σε κατανοήσει, ακόμα και όταν είσαι δύσκολο να καταλάβεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή η συνέπεια είναι κάτι περισσότερο από συνήθειες ή ρουτίνα. Κάνοντας αυτό, δείχνει ότι εκτιμά τη σχέση σας και ότι τα συναισθήματά του για εσάς είναι σταθερά και αξιόπιστα. Σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες, αυτό το είδος της αγάπης, της συνέπειας και της δέσμευσης, είναι οι ισχυρότεροι δείκτες που πραγματικά δεν θέλει να σας χάσει.

Tip: Αν και είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε αυτά τα σημάδια, να θυμόμαστε ότι πρέπει να είναι συνεπή και γνήσια. Η αγάπη δεν αφορά πάντα τις μεγάλες χειρονομίες ή τις δραματικές διακηρύξεις. Τις περισσότερες φορές, είναι οι μικρές, καθημερινές ενέργειες που δείχνουν σεβασμό, κατανόηση και δέσμευση.

Αλλά να θυμάστε ότι κάθε σχέση είναι μοναδική, και ό, τι λειτουργεί για ένα ζευγάρι μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι αισθάνεστε ασφαλείς, αγαπημένοι και αξιόλογοι στη σχέση σας. Είναι αδύνατον πάρετε ξεκάθαρες απαντήσεις ανεξάρτητα από τη θεώρηση της σχέσης σας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ