Εκπληκτική συνταγή από σεφ για νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με έμπνευση από τις «μπλε ζώνες» της μακροζωίας

Ένας σεφ μοιράστηκε το μυστικό για ένα «υπέροχο» πιάτο ζυμαρικών, που ίσως αποτελεί το «κλειδί» για τη μακροζωία. Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τις «μπλε ζώνες» και συγκεκριμένα από τη Σαρδηνία, μια περιοχή παγκοσμίως γνωστή για τους μακροβιότερους ανθρώπους της.

Συνταγή για σολομό στο air fryer με πατατοσαλάτα

Ένα υγιεινό πιάτο με έμπνευση από τη Σαρδηνία

Ο σεφ Francesco Mattana, ένας γαστρονομικός εμπειρογνώμονας με μεγάλη επιρροή στο TikTok, μοιράστηκε την αυθεντική συνταγή για ταλιατέλες primavera με φασόλια, όσπρια και φρέσκα λαχανικά. Ο ίδιος περιέγραψε το πιάτο ως τα «ζυμαρικά για να ζήσετε 100 χρόνια», τονίζοντας τη σύνδεσή του με τη μακροζωία που χαρακτηρίζει τη Σαρδηνία.

Ο Francesco επισήμανε την απλότητα της συνταγής, η οποία περιλαμβάνει βασικά συστατικά της διατροφής της Σαρδηνίας. Τα φασόλια και τα όσπρια σε συνδυασμό με τα φρέσκα λαχανικά και την πλούσια γεύση του τυριού πεκορίνο, δημιουργούν ένα απολαυστικό και υγιεινό πιάτο.

Συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες ψητές – Το μυστικό συστατικό του Gordon Ramsay για να γίνουν τραγανές

Η Σαρδηνία, το πρώτο μέρος που αναγνωρίστηκε ως Μπλε Ζώνη, έχει εντυπωσιακά στατιστικά μακροζωίας, με περίπου 33,6 εκατοντάχρονους ανά 100.000 κατοίκους.

Συνταγή της μακροζωίας για ταλιατέλες primavera

Υλικά

Συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγια
  • 300 γρ. ταλιατέλες
  • 1/4 πράσο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 3 κουταλιές σούπας αρακάς
  • 1 χούφτα κουκιά (φάβα)
  • 1 χούφτα φασολάκια
  • 1 χούφτα ντοματίνια
  • Τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Φρέσκια μέντα
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τα λαχανικά: ψιλοκόψτε το σκόρδο και το πράσο. Κόψτε τα φασολάκια στη μέση. Αφαιρέστε τα κουκιά από τους λοβούς.
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο.
  3. Σωτάρετε το πράσο, τα φασολάκια και τα κουκιά για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέστε τον αρακά, τα ντοματίνια και το σκόρδο. Ανακατέψτε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέστε λίγο νερό, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  6. Παράλληλα, βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.
  7. Μόλις οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, μεταφέρετέ τις στο τηγάνι με τα λαχανικά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
  8. Προσθέστε φρέσκο βασιλικό, φρέσκια μέντα, ξύσμα λεμονιού και τριμμένο πεκορίνο. Ανακατέψτε καλά.
  9. Προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και νερό από τα ζυμαρικά αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως.

Ο σεφ Francesco Mattana ενθαρρύνει όλους να δοκιμάσουν αυτή την «υπέροχη» συνταγή για να απολαύσουν τη γεύση και τα πιθανά οφέλη για τη μακροζωία.

@our_cookingjourney Live to 100, Pasta 🍝 With this beautiful tagliatelle primavera we’re saying goodbye to spring and hello to summer! ☀️ A simple recipe packed full of beans and legumes, which are an essential part of the Sardinian diet. The flavours of the green beans, broad beans and peas combine with the freshness of the tomatoes, lemon, basil and mint and the savoury of the pecorino cheese make this dish a joy to eat! The sauce can also be used simply on top of toasted bread or as a bed for baked fish! Here are the ingredients 👇 300g tagliatelle ¼ of a leek 2 garlic cloves 3 tbsp of peas A handful of broad beans A handful of green beans A handful of baby plum tomatoes Pecorino cheese Lemon zest Olive oil #tagliatelle #lemon #greenbeans #beans #pulses #tomato #pecorino #quickmeals #pastarecipe #comfortfood #bestpasta #recipeshare #italianfood #cheese #ciboitaliano #simplerecipes #healtyfood #vegetarian #soulfood ♬ original sound – Francesco Mattana

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK