Συνταγή για ζυμαρικά με κολοκυθάκια και λεμόνι: Το ιδανικό δείπνο για μια καθημερινή – Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η μακαρονάδα με κολοκυθάκια και λεμόνι ετοιμάζεται σε μόλις 25 λεπτά, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για τις πολυάσχολες καλοκαιρινές βραδιές. Τα φρέσκα κολοκυθάκια συνδυάζονται τέλεια με τη λεμονάτη σάλτσα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά φρέσκα βότανα, όπως βασιλικό ή μαϊντανό, για πιο πλούσια γεύση.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Βράστε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente, για περίπου 7 λεπτά. Κρατήστε 1 ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Στραγγίστε τα σπαγγέτι και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το ιταλικό καρύκευμα, το αλάτι, το πιπέρι και την κόκκινη πιπεριά.
  3. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να αποκτήσουν έντονο πράσινο χρώμα, για περίπου 3 λεπτά.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τα σπαγγέτι, τη μέντα και 1/4 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού στο τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά με μια λαβίδα μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και η σάλτσα να δέσει ελαφρώς, για 2 με 4 λεπτά. (Προσθέστε επιπλέον νερό βρασμού, 1/4 φλιτζάνι τη φορά, εάν χρειάζεται, για να επιτύχετε μια κρεμώδη υφή.)
  5. Μοιράστε τα ζυμαρικά σε 4 βαθιά πιάτα. Εάν θέλετε, στύψτε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με παρμεζάνα, μέντα ή και ξύσμα λεμονιού.
Exit mobile version