Συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και σκόρδο: Ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και σκόρδο είναι μια κλασική επιλογή που φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά και προσφέρει μια γευστική και δροσιστική εμπειρία.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά (όποιο είδος σας αρέσει)
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  5. Αλατοπιπερώστε σύμφωνα με τη γεύση σας.
  6. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι.
  7. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  8. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε ξανά.
  9. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ