Συνταγή για ζυμαρικά με κολοκυθάκια και λεμόνι: Το ιδανικό δείπνο για μια καθημερινή – Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά

Αυτή η μακαρονάδα με κολοκυθάκια και λεμόνι ετοιμάζεται σε μόλις 25 λεπτά, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για τις πολυάσχολες καλοκαιρινές βραδιές. Τα φρέσκα κολοκυθάκια συνδυάζονται τέλεια με τη λεμονάτη σάλτσα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά φρέσκα βότανα, όπως βασιλικό ή μαϊντανό, για πιο πλούσια γεύση.

Εύκολη συνταγή για δροσερό σορμπέ κεράσι – Ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Υλικά για τη συνταγή

  • 225 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής αλέσεως (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 680 γραμμάρια κολοκυθάκια, κομμένο σε μικρά κομμάτια πάχους 2,5 εκ.
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού, συν επιπλέον για γαρνίρισμα και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά βότανα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Βράστε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente, για περίπου 7 λεπτά. Κρατήστε 1 ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Στραγγίστε τα σπαγγέτι και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το ιταλικό καρύκευμα, το αλάτι, το πιπέρι και την κόκκινη πιπεριά.
  3. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να αποκτήσουν έντονο πράσινο χρώμα, για περίπου 3 λεπτά.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τα σπαγγέτι, τη μέντα και 1/4 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού στο τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά με μια λαβίδα μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και η σάλτσα να δέσει ελαφρώς, για 2 με 4 λεπτά. (Προσθέστε επιπλέον νερό βρασμού, 1/4 φλιτζάνι τη φορά, εάν χρειάζεται, για να επιτύχετε μια κρεμώδη υφή.)
  5. Μοιράστε τα ζυμαρικά σε 4 βαθιά πιάτα. Εάν θέλετε, στύψτε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με παρμεζάνα, μέντα ή και ξύσμα λεμονιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK