Εκπληκτική συνταγή για υγιεινό κολοκυθόψωμο – Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Το κολοκυθόψωμο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εντάξουν περισσότερα λαχανικά στη διατροφή τους και να απολαύσουν ένα νόστιμο και θρεπτικό ψωμί. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ η γλυκιά γεύση της κολοκύθας του προσδίδει μια μοναδική γεύση.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Καθαρίστε την κολοκύθα, αφαιρέστε τους σπόρους και τρίψτε την σε χοντρό τρίφτη.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για ψωμί.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον πολτό της κολοκύθας, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το μέλι.
  4. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  5. Ενώστε τα δύο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Προσθέστε τις σταφίδες και τα καρύδια (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε απαλά.
  6. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα τοποθετήσετε στο κέντρο του ψωμιού.
  7. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει εντελώς στη φόρμα πριν το σερβίρετε.
Exit mobile version