Συνταγή για τραγανές κοτολέτες φούρνου: Ένα απλό και νόστιμο γεύμα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η συνταγή για τραγανές κοτολέτες φούρνου είναι ένα απλό και ευέλικτο γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε ξανά και ξανά. Ταιριάζει τέλεια με μια μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικά και γαρνιτούρες. Απολαύστε το μια σαλάτα με ρόκα, σε σάντουιτς με λάχανο τουρσί ή απλά με ψητές πατάτες ή λαχανικά και λίγη κέτσαπ.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Τοποθετήστε μία μεταλλική σχάρα σε ένα μεγάλο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  2. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε την περίσσια υγρασία με επιπλέον χαρτί κουζίνας. Με ένα πιρούνι, τρυπήστε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, αλάτι και πιπέρι καγιέν.
  3. Τοποθετήστε το ψωμί για τοστ, το αλεύρι και το αυγό σε 3 ξεχωριστά φαρδιά και ρηχά μπολ. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη στο ψωμί για τοστ. Ανακατέψτε τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα 3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι στο αλεύρι.
  4. Πανάρετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου στο αλεύρι και αφαιρέστε την περίσσεια. Βουτήξτε το στο αυγό και αφήστε να στραγγίξει. Πανάρετε στο μείγμα του ψωμιού πιέζοντας για να κολλήσει. Τοποθετήστε το στη σχάρα μέσα στο ταψί.
  5. Αλείψτε γενναιόδωρα κάθε κοτόπουλο με λάδι, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν στεγνά σημεία. Ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας και αλείφοντας με λάδι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  6. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Exit mobile version