Απολαύστε υπέροχα ψητά χοιρινά παϊδάκια με μια γλυκόξινη σάλτσα μπάρμπεκιου. Αυτή η εύκολη συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα με πλούσια γεύση. Ένα απλό και χορταστικό πιάτο που μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε με βάση τις γευστικές σας προτιμήσεις ή τα υλικά που έχετε στη διάθεσή σας.
Υλικά για τη συνταγή με τα παϊδάκια
- 4 χοιρινά παϊδάκια με κόκαλο, πάχους περίπου 2,5 εκ. (περίπου 680 γρ.)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- ¾ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ⅔ φλιτζανιού σάλτσα μπάρμπεκιου
Προαιρετικά Υλικά
- Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνιτούρα
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετήστε τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα ταψί στο φούρνο και αλείψτε τα με το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη.
- Ρίξτε ομοιόμορφα την καστανή ζάχαρη πάνω από τα χοιρινά παϊδάκια, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.
- Βγάλτε τα χοιρινά παϊδάκια από το φούρνο και ρίξτε ομοιόμορφα τη σάλτσα μπάρμπεκιου από πάνω.
- Ψήστε για άλλα 10 λεπτά, χωρίς το αλουμινόχαρτο ή μέχρι τα χοιρινά παϊδάκια να φτάσουν τουλάχιστον στους 63°C.
- Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 3 λεπτά και στη συνέχεια γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, εάν επιθυμείτε.
- Σερβίρετε τα παϊδάκια ζεστά.