Συνταγή για νόστιμη σούπα με ψητή μελιτζάνα

Αυτή η συνταγή για σούπα μελιτζάνας είναι ένας απλός και νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το θρεπτικό λαχανικό. Οι ψητές μελιτζάνες προσθέτουν μια πλούσια και αλμυρή γεύση, ενώ τα άλλα υλικά, όπως τα κρεμμύδια, τα καρότα και το τυρί κρέμα, δημιουργούν μια κρεμώδη και γευστική σούπα.

Σούπα μελιτζάνας: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε τη μελιτζάνα

Υλικά

  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 430 γραμμάρια ψητές ντομάτες*
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερος για την επικάλυψη

Προαιρετικά Υλικά

  • ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, για γαρνίρισμα
  • ψωμί, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Τρυπάμε τις μελιτζάνες πολλές φορές με ένα πιρούνι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Προσθέστε το ζωμό, τις ψητές ντομάτες, το κύμινο, αλάτι, πάπρικα και πιπέρι.
  6. Όταν γίνουν οι μελιτζάνες τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Φέρτε τη σούπα σε βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  9. Επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και στύβουμε το χυμό λεμονιού.
  10. Σερβίρουμε τη σούπα μελιτζάνας με φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και ψωμί.

*Πώς να φτιάξετε ψητές ντομάτες

Για να φτιάξετε ψητές ντομάτες, θα χρειαστείτε:

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Πλύνετε και στεγνώστε τις ντομάτες.
  3. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση κατά μήκος.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Απλώστε το μείγμα του ελαιόλαδου στις ντομάτες.
  6. Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  7. Ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καπνίζουν.
  8. Αφήστε τις ντομάτες να κρυώσουν λίγο πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Οι ψητές ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, σάλτσες, ζυμαρικά και σούπες. Έχουν μια πλούσια και γλυκιά γεύση που μπορεί να προσθέσει μια νότα γεύσης σε οποιοδήποτε πιάτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ