Συνταγή για νόστιμη σούπα με πατάτες και ζαμπόν

Αυτή τη συνταγή για σούπα με πατάτες και ζαμπόν είναι νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της. Και το καλύτερο; Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά της αρεσκείας σας, όπως καρότα και επιπλέον ζαμπόν. Το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό όποια υλικά και αν επιλέξετε.

Υλικά για τη συνταγή

  • 3 ½ φλ. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους)
  • 3 ¼ φλ. νερό
  • ¾ φλ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους μαγειρεμένο
  • ⅓ φλ. σέλινο κομμένο σε κύβους
  • ⅓ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόκκοι μπουγιόν κοτόπουλου*
  • 1 κ.γ. τριμμένο πιπέρι (λευκό ή μαύρο)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα

Οδηγίες

  1. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά.
  2. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, το νερό, το ζαμπόν, το σέλινο και το κρεμμύδι.
  3. Αφήστε το να βράσει. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 10 έως 15 λεπτά.
  4. Προσθέστε τους κόκκους μπουγιόν κοτόπουλου, το πιπέρι και το αλάτι.
  5. Λιώστε το βούτυρο σε ξεχωριστή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  6. Προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει, για περίπου 1 λεπτό.
  7. Προσθέστε το γάλα με ένα γρήγορο ανακάτεμα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει, για 4 έως 5 λεπτά.
  8. Ρίξτε το μείγμα γάλακτος στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί.
  9. Σερβίρετε και απολαύστε!

*Πώς να φτιάξετε μπουγιόν κοτόπουλου

Υλικά

  • Κόκκαλα από ένα κοτόπουλο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 σέλινο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα 4
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

Οδηγίες

  1. Πλύνετε καλά τα κόκκαλα του κοτόπουλου.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τον σκελετό του κοτόπουλου, τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  3. Προσθέστε το νερό και αφήστε το να βράσει.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1-2 ώρες, μέχρι να βγει η γεύση από το κοτόπουλο.
  5. Στραγγίξτε το ζωμό και πετάξτε τα στερεά.
  6. Αλατοπιπερώστε το ζωμό κατά προτίμηση.
  7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζωμό αμέσως ή να τον αποθηκεύσετε σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ