Συνταγή για muffins με ροδάκινο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτά τα muffins με ροδάκινα αποτελούν μια υπέροχη επιλογή για ένα πρωινό γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά. Η πασπαλισμένη ζάχαρη προσφέρει μια τραγανή υφή στην κρούστα, ενώ το στραγγιστό γιαούρτι διατηρεί τα μάφιν ζουμερά στο εσωτερικό. Σε συνδυασμό με το βούτυρο αμυγδάλου, το γιαούρτι προσθέτει επίσης πρωτεΐνη, καθιστώντας αυτά τα μάφιν την τέλεια επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Καλύψτε ένα ταψί για 12 muffins με χάρτινα κυπελάκια ή λαδώστε το.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
  3. Ανακατέψτε το γιαούρτι, το βούτυρο αμυγδάλου, το γλυκό ροδάκινο, τα αυγά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ.
  4. Προσθέστε το μείγμα αλεύρου στο μείγμα υγρών. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Με μια σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά τα ροδάκινα μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα (το μείγμα θα είναι παχύ).
  5. Γεμίστε τα προετοιμασμένα κυπελάκια του ταψιού με το μείγμα (περίπου 1/2 φλιτζάνι το καθένα). Πασπαλίστε τα πάνω μέρη ομοιόμορφα με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
  6. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και ένα ξύλινο καλαμάκι που τοποθετείται στο κέντρο ενός μουφίν να βγαίνει καθαρό, περίπου 25 λεπτά.
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα μάφιν και μεταφέρετέ τα σε μια μεταλλική σχάρα.
  8. Σερβίρετε τα μάφιν ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Exit mobile version