Συνταγή για μακαρόνια με κιμά σόγιας – Ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο

Τα μακαρόνια με κιμά σόγιας είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για να τα ετοιμάσετε στο σπίτι. Μην ξεχάσετε να στραγγίξετε τον κιμά σόγιας, γιατί η σάλτσα θα βγει νερουλή. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί νηστίσιμο ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.

Υλικά για τη συνταγή

  • 300 γρ. κιμάς σόγιας
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Μουλιάζετε τον κιμά σόγιας σε ζεστό νερό για 15-20 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στραγγίζετε καλά και τον πιέζετε με τα χέρια σας, για να φύγει η περίσσεια υγρασία.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε τον κιμά σόγιας και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  5. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και αφήνετε να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  8. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  9. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  10. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK