Συνταγή για λουκάνικα με πουρέ πατάτας του Gordon Ramsay – Έτοιμη σε 10 λεπτά

Γρήγορη και νόστιμη συνταγή για πατάτες με λουκάνικα από τον Gordon Ramsay

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Φτιάξτε ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του φθινοπώρου, λουκάνικα με πατάτες, σε μόλις 10 λεπτά, με τη γρήγορη μέθοδο του Gordon Ramsay. Μια γρήγορη συνταγή με υπέροχη γεύση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Τα γρήγορα γεύματα δεν χρειάζεται να στερούνται γεύσης, όπως αποδεικνύει ο διάσημος σεφ στο βιβλίο μαγειρικής του “Ramsay in 10”. Το βιβλίο περιέχει νόστιμες συνταγές που μπορούν να ετοιμαστούν σε σύντομο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της συνταγής για πατάτες με λουκάνικα και κρεμώδη σάλτσα. Ο Gordon υπόσχεται “εκπληκτικά” αποτελέσματα σε 10 λεπτά.

Όσο για την κορυφαία συμβουλή του διάσημου σεφ, ο Gordon Ramsay είπε ότι η χρήση κόκκινων κρεμμυδιών με λίγη ζάχαρη είναι το μυστικό για να φτιάξετε μια υπέροχη σάλτσα. «Χρησιμοποιώ κόκκινα κρεμμύδια για τη σάλτσα γιατί είναι γλυκά και λιγότερο όξινα από τα λευκά [κρεμμύδια]», σημείωσε ο σεφ.

Συνταγή για λουκάνικα με πουρέ πατάτας

Υλικά

Εξοπλισμός κουζίνας:

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τις πατάτες. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και προσθέστε τα λουκάνικα. Κάντε τρύπες στην επιφάνεια τους με ένα cocktail stick για να μην σκάσουν.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και το δεντρολίβανο στο τηγάνι και σοτάρετε τα λουκάνικα. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
  5. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο για να ψήσετε τα λουκάνικα.
  6. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  7. Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το ξύδι βαλσάμικο και τη Worcestershire sauce. Ανακατέψτε τη σάλτσα και προσθέστε τον ζωμό.
  8. Αφήστε να βράσει και μετά μειώστε τη σάλτσα ξανά.
  9. Αποστραγγίστε τις πατάτες και προσθέστε τις στην κατσαρόλα. Κάντε τις πατάτες πουρέ, αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά κατά διαστήματα.
  10. Προσθέστε το ελαιόλαδο στον πουρέ και ανακατέψτε. Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε το αλάτι, τη μουστάρδα και τα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
  11. Προσθέστε το βούτυρο στη σάλτσα κρεμμυδιού και ανακατέψτε.
  12. Βγάλτε τα λουκάνικα από τον φούρνο και τοποθετήστε τα πάνω από τον πουρέ.
  13. Περιχύστε με τη σάλτσα κρεμμυδιού και σερβίρετε.

Exit mobile version