Συνταγή για κουνουπίδι καπαμά

Συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι ελληνικής έμπνευσης. Φωτογραφία: Freepik

Συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι ελληνικής έμπνευσης. Φωτογραφία: Freepik

Το κουνουπίδι είναι ένα ταπεινό αλλά ιδιαίτερα ευέλικτο λαχανικό, που έχει κερδίσει τη θέση του σε πολλές κουζίνες του κόσμου.

Με τη γλυκιά του γεύση και την απαλή του υφή, μπορεί να μαγειρευτεί με αμέτρητους τρόπους — βραστό, ψητό, στο φούρνο ή ακόμα και σε μορφή πουρέ.

Στην ελληνική κουζίνα, το κουνουπίδι πρωταγωνιστεί σε πιάτα που συνδυάζουν τη λιτότητα με τη νοστιμιά.

Είτε μαγειρευτεί με σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο και μυρωδικά, είτε συνοδεύσει κρέας ή ψάρι, προσφέρει θρεπτική αξία και πλούσια γεύση.

Η συνταγή αυτή αναδεικνύει τη μοναδική του ικανότητα να απορροφά αρώματα και να μεταμορφώνεται σε ένα χορταστικό, σπιτικό φαγητό.

Περιγραφή

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Υλικά

Συμβουλή

Εμπλουτίστε με λαχανικά. Όταν προσθέτετε τον αρακά ή τα κουκιά, έχετε την ευκαιρία να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά που μαγειρεύονται γρήγορα, όπως σέσκουλα, σπανάκι, σπαράγγια, μπρόκολο – αυτό θα αναβαθμίσει το πιάτο και θα αντικατοπτρίσει όλες τις εποχές.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Exit mobile version