Αυτό το κέικ με γιαούρτι και μύρτιλα είναι η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν ένα αφράτο και γευστικό επιδόρπιο με χαμηλά λιπαρά. Η προσθήκη γιαουρτιού και πουρέ μήλου κάνει το κέικ απίστευτα ζουμερό, ενώ τα μύρτιλα προσθέτουν μια υπέροχη φρουτένια νότα. Είναι ιδανικό για το πρωινό σας γεύμα, τον απογευματινό σας καφέ ή ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο μετά το φαγητό.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 συσκευασία έτοιμο μείγμα για κέικ (517 γραμμάρια)
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με γεύση βανίλια
- ½ φλιτζάνι πουρές μήλου
- ¼ φλιτζάνι νερό
- ¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα σφενδάμου
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα, συν επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 ½ φλιτζάνια μύρτιλα (blueberries)
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ με αυλακώσεις 25 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μείγμα κέικ και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε το γιαούρτι, τον πουρέ μήλου, το νερό, το φυτικό λάδι, τα αυγά, το άρωμα σφενδάμου και την κανέλα.
- Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξύστε τα τοιχώματα του μπολ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα μύρτιλα με αρκετή κανέλα ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα κάθε μύρτιλο. Ενσωματώστε απαλά τα μύρτιλα στο μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι ένα ξυλάκι που θα εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό, περίπου 55 έως 60 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.