Ψάχνετε για ένα νόστιμο και χορταστικό συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο; Τα γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί είναι η τέλεια επιλογή. Σε αυτή τη συνταγή, τα κολοκύθια μετατρέπονται σε μικρές “βάρκες” γεμιστές με μια αρωματική γέμιση από τριμμένη φρυγανιά, τυρί Cheddar, κρεμμύδι, μαϊντανό, αυγό και παρμεζάνα.
Υλικά
- 700 γραμμάρια κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί Cheddar
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
- Βράστε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε τα.
- Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε προσεκτικά τη σάρκα από τα κολοκυθάκια, δημιουργώντας μικρές “βάρκες”.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τη σάρκα των κολοκυθακιών, τη φρυγανιά, το τυρί Cheddar, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας και το αυγό.
- Γεμίστε τις “βάρκες” κολοκυθάκια με το μείγμα.
- Προσθέστε μικρά κομμάτια βουτύρου στην επιφάνεια και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.