Οι γαρίδες στο air fryer είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο γεύμα. Το air fryer τις κάνει τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά, διατηρώντας όλη τη γεύση τους.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι μείγμα παναρίσματος για τηγάνισμα ψαριού
- 454 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς το έντερο
- σπρέι μαγειρικής
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε την φριτέζα αέρος στους 200 βαθμούς C.
- Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα ρηχό πιάτο. Ρίξτε το μείγμα παναρίσματος σε ένα ξεχωριστό ρηχό πιάτο.
- Βουτήξτε τις γαρίδες στο αυγό, αφήνοντας την περίσσεια να στάξει. Ανακατέψτε τις γαρίδες με το μείγμα παναρίσματος για τηγάνισμα ψαριού και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Ψεκάστε το καλάθι της φριτέζας αέρος με σπρέι μαγειρικής και τοποθετήστε τις γαρίδες μέσα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται. Ίσως χρειαστεί να κάνετε δύο δόσεις ανάλογα με το μέγεθος της φριτέζας αέρος.
- Μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Γυρίστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά ακόμη. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες γαρίδες.