Συνταγή για φριτάτα με αγκινάρες και κρεμμύδια: Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο

Πηγή φωτογραφίας: sandie-clarke/unsplash

Ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο για brunch ή μεσημεριανό; Η φριτάτα με αγκινάρες και κρεμμύδια είναι η ιδανική επιλογή. Με φρέσκα υλικά και υπέροχη γεύση, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα γίνει το αγαπημένο σας ελαφρύ γεύμα.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες

  1. Μαγειρέψτε τις αγκινάρες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τις, αφήστε τις να κρυώσουν λίγο και ψιλοκόψτε τις χοντρά.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίξτε τη ρίγανη και τις αγκινάρες και ανακατέψτε. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Απλώστε 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Παρμεζάνα σε ένα λαδωμένο ταψί 28×18 εκ. Πασπαλίστε το με το μείγμα αγκινάρας.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το τυρί Μοντερέι Τζακ και το 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα που αφήσατε στην άκρη.
  5. Ανακατέψτε καλά. Ριχτέ το μείγμα αυγών πάνω από το μείγμα αγκινάρας.
  6. Ψήστε το χωρίς σκεπάσματα για 30 λεπτά. Πασπαλίστε με την  υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα εισάγετε στο κέντρο, για περίπου 6-8 λεπτά ακόμα.
  7. Αν θέλετε, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπράσο πριν το σερβίρετε.
Exit mobile version