Συνταγή για δροσερή λεμονόπιτα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η παγωμένη λεμονόπιτα είναι ένα δροσερό επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά

Για τη βάση:

Για τη γέμιση:

Οδηγίες

  1. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα.
  2. Τρίψτε τα μπισκότα σε σκόνη και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Απλώστε το μείγμα στη βάση της φόρμας και πιέστε το καλά.
  4. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.
  5. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε καλά.
  7. Ανακατέψτε απαλά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού κρέμας.
  8. Απλώστε τη γέμιση πάνω από τη βάση της πίτας.
  9. Βάλτε την πίτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.
  10. Βγάλτε την πίτα από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν την σερβίρετε για να μαλακώσει ελαφρώς.

Συμβουλές:

Exit mobile version