Συνταγή για απολαυστική τάρτα λεμονιού

Η τάρτα λεμονιού είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Έχει μια γλυκιά και ταυτόχρονα ξινή γεύση, σε μια ισορροπία, που την κάνει εξαιρετικά νόστιμη. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα με διάφορα συνοδευτικά, όπως παγωτό, σαντιγί, ή φρούτα.

Η τάρτα λεμονιού είναι ένα επιδόρπιο που αποτελείται από μια βάση από ζύμη και μια γέμιση από αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, χυμό και ξύσμα λεμονιού. Η γέμιση συνήθως είναι αρωματισμένη με εκχύλισμα βανίλιας ή άλλα μπαχαρικά.

Η τάρτα λεμονιού είναι ένα εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο που μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από μια απλή οικογενειακή βραδιά μέχρι μια επίσημη εκδήλωση.

Συνταγή για νόστιμη τάρτα λεμονιού

Υλικά (για μια τάρτα 28 εκ.)

Για τη βάση:

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση:

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Πιέζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί για τάρτα διαμέτρου 28 εκατοστών, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  5. Πασπαλίζουμε τη βάση με λίγο αλεύρι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για τη γέμιση: 

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Αδειάζουμε τη γέμιση στη ψημένη βάση και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι η γέμιση να πήξει και να ροδίσει.
  4. Αφήνουμε τη τάρτα να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρουμε.

Συμβουλές

  • Για να έχετε μια πιο τραγανή βάση, μπορείτε να ψήσετε τη ζύμη για 10 λεπτά ακόμη πριν προσθέσετε τη γέμιση.
  • Για να έχετε μια πιο παχύρευστη γέμιση, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα, ή σταφίδες.

Εναλλακτική συνταγή

Για μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη βάση τάρτας. Σε αυτή την περίπτωση, απλά απλώστε τη γέμιση στη βάση και ψήστε τη τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ