Συνταγή για μπισκότα βρώμης χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτά τα μπισκότα βρώμης αποτελούν μια πιο υγιεινή εκδοχή των κλασικών μπισκότων βρώμης, καθώς δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετη ζάχαρη. Η γλυκιά τους γεύση προέρχεται από τις ώριμες μπανάνες και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι βρώμης, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώστε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι καρύδας (ή το βούτυρο) και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά με σύρμα.
  4. Προσθέστε τα ξηρά υλικά, τους χουρμάδες (ή τις σταφίδες) και την καρύδα στο μείγμα μπανάνας. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο έτοιμο ταψί, φτιάχνοντας περίπου 15 μπισκότα ανά δόση. Πατήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι.
  6. Ψήστε για 15-17 λεπτά, μέχρι να σφίξουν στην αφή και να ροδίσουν ελαφρώς από κάτω.
  7. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Συμβουλές:

Exit mobile version