Αυτά τα μπισκότα βρώμης αποτελούν μια πιο υγιεινή εκδοχή των κλασικών μπισκότων βρώμης, καθώς δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετη ζάχαρη. Η γλυκιά τους γεύση προέρχεται από τις ώριμες μπανάνες και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 ½ φλιτζάνια κουάκερ βρώμης
- 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
- ¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
- 2 μεγάλα αυγά
- ¼ φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας ή ανάλατο βούτυρο
- ¾ φλιτζάνι χουρμάδες ψιλοκομμένους ή σταφίδες
- ½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι βρώμης, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώστε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι καρύδας (ή το βούτυρο) και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά με σύρμα.
- Προσθέστε τα ξηρά υλικά, τους χουρμάδες (ή τις σταφίδες) και την καρύδα στο μείγμα μπανάνας. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο έτοιμο ταψί, φτιάχνοντας περίπου 15 μπισκότα ανά δόση. Πατήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Ψήστε για 15-17 λεπτά, μέχρι να σφίξουν στην αφή και να ροδίσουν ελαφρώς από κάτω.
- Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
Συμβουλές:
- Άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη και αλεύρι βρώμης που φέρουν την ένδειξη “χωρίς γλουτένη”.
- Φυλάξτε τα μπισκότα αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.