Συνταγή για μπισκότα βρώμης χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Αυτά τα μπισκότα βρώμης αποτελούν μια πιο υγιεινή εκδοχή των κλασικών μπισκότων βρώμης, καθώς δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετη ζάχαρη. Η γλυκιά τους γεύση προέρχεται από τις ώριμες μπανάνες και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες.

Συνταγή για σαλάτα τόνου με αβοκάντο – Μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή

Υλικά για τη συνταγή

  • 1 ½ φλιτζάνια κουάκερ βρώμης
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας ή ανάλατο βούτυρο
  • ¾ φλιτζάνι χουρμάδες ψιλοκομμένους ή σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι βρώμης, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώστε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι καρύδας (ή το βούτυρο) και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά με σύρμα.
  4. Προσθέστε τα ξηρά υλικά, τους χουρμάδες (ή τις σταφίδες) και την καρύδα στο μείγμα μπανάνας. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο έτοιμο ταψί, φτιάχνοντας περίπου 15 μπισκότα ανά δόση. Πατήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι.
  6. Ψήστε για 15-17 λεπτά, μέχρι να σφίξουν στην αφή και να ροδίσουν ελαφρώς από κάτω.
  7. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Συμβουλές:

  • Άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη και αλεύρι βρώμης που φέρουν την ένδειξη “χωρίς γλουτένη”.
  • Φυλάξτε τα μπισκότα αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK