Σκέφτεται να διώξει την 40χρονη κόρη της από το σπίτι – «Παντρεύτηκε αλλά ζουν εις βάρος μας»

H 61χρονη γυναίκα της ιστορίας και ο 66χρονος σύζυγός της, έχουν μία κόρη 40 ετών η οποία παντρεύτηκε έναν 37χρονο, ύστερα από μία σχέση διάρκειας ενός έτους. Δυστυχώς όμως, το νιόπαντρο ζευγάρι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στηρίζονται στους γονείς της γυναίκας.

Όπως λέει η 61χρονη, η κόρη της και ο γαμπρός της δεν είχαν χρήματα ούτε για τη γαμήλια τελετή. Πριν από τον γάμο, η κόρη πήρε το μεταπτυχιακό της, αλλά παραμένει άνεργη και δυσκολεύεται ιδιαίτερα να βρει δουλειά. Μέχρι που ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της, δούλευε σ’ ένα πολυκατάστημα, όμως παραιτήθηκε για να παρακολουθεί τα μαθήματα. Η κόρη της είχε συγκεντρώσει μεγάλο χρέος στη διάρκεια των σπουδών της.  «Όταν γνώρισε τον σύζυγό της, ζούσε με τους γονείς της και, η δουλειά του επίσης δεν πλήρωνε καλά», εξηγεί η γυναίκα.

Παρά την οικονομική  τους ανασφάλεια, η κόρη αποφάσισε να παντρευτεί, με τα έξοδα να τα καλύπτουν οι γονείς της, γεγονός που δεν την ανησυχούσε ιδιαίτερα. Μπορεί οι γονείς να κατάφεραν να καλύψουν τα έξοδα του γάμου, ωστόσο ξέρουν ότι δεν θα μπορούν να επωμίζονται όλα τα έξοδα διαβίωσης του ζευγαριού.

«Έχει αρκετό καιρό που ζει εις βάρος μας. Πριν από περίπου δύο χρόνια, που ήθελε να δανειστεί το αυτοκίνητο του άνδρα μου, και εκείνος δεν το έδωσε, άρχισε να μας βρίζει οικτρά».

Παρόλα’ αυτά, δεν κατηγόρησε ποτέ την κόρη της – το αντίθετο. Καταλαβαίνει το βάρος του φοιτητικού της χρέους, και βλέπει ότι το σύστημα κάνει τις συνθήκες διαβίωσης πολύ δύσκολες, ειδικά για τους νέους.  Όσο για τον γάμο της, μπορεί να χαίρεται που η κόρη της είχε ως στόχο ζωής τον γάμο, αλλά είναι φανερό ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί να υποστηρίζει τον άλλον.

«Ζήτησα από τον 25χρονο γιο μου που δουλεύει σε οικοδομές και έχει έναν αξιοπρεπή μισθό να βοηθήσει, αλλά δεν θέλει», εξηγεί η γυναίκα. Αυτό καθώς, ο αδελφός θεωρεί ότι για όλα φταίει η αδελφή του, η οποία παντρεύτηκε τη στιγμή που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει. Η μητέρα ωστόσο, θεωρεί ότι, από τη στιγμή που είναι μεγάλη, έπρεπε να έχει και την ελευθερία να παντρευτεί. Τι θα συμβουλεύατε αυτή την μητέρα;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ