Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά πέντε Επιτάφιοι συναντιούνται σήμερα στην Αριστοτέλους

Πέντε Επιτάφιοι θα ανταμώσουν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στις 21:00 το βράδυ.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για την τουριστική προώθηση της Θεσσαλονίκης ως θρησκευτικού προορισμού τις ημέρες του Πάσχα.

Οι Επιτάφιοι που θα συναντηθούν θα είναι από τους Ιερούς Ναούς Της Του Θεού Σοφίας, του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, της Παναγίας Χαλκέων, της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Νικολάου του Τρανού.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

“Από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται, ότι -μεταξύ των άλλων ιερών Ακολουθιών και λατρευτικών συνάξεων της εφετινής Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος- έχει προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 3ης Μαΐου 2024 στις 9.00 μ.μ., συνάντηση Επιταφίων από διάφορους Ιερούς Ναούς του ιστορικού κέντρου, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για μία περαιτέρω Εκδήλωση με σκοπό την εντονότερη βίωση από τους πιστούς, ως ένα σώμα, των σωτηριωδών για το ανθρώπινο γένος, γεγονότων των Παθών του Κυρίου, αλλά και την ουσιαστικότερη προβολή του αυθεντικού χαρακτήρα της πόλης μας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, υλοποιείται με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια της Διευθύνσεως Πολιτισμού, Τουρισμού, αλλά και προσωπικά του Δημάρχου κ. Στέλιου Αγγελούδη και του Αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Διεθνών Σχέσεων & Διαδημοτικής Συνεργασίας κ. Βασιλείου Γάκη, καθώς και με την ουσιαστική συνεισφορά και συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Έτσι, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο Παναγιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά κατά την Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου (Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 7:00 μ.μ.) και ακολούθως θα προστή της περιφοράς του Επιταφίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Στρατού και στρατιωτικού αγήματος, διά των οδών: Αγίας Σοφίας -Λεωφ. Νίκης – πλ. Αριστοτέλους, για την πραγματοποίηση της συναντήσεως των Επιταφίων.

Στο συγκεκριμένο σημείο θα καταφθάσουν κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9:00 – 9:30 μ.μ. οι πομπές των Επιταφίων του Καθεδρικού Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας, του Ι.Ν. Παναγίας των Χαλκέων, της Ι. Μονής της αγίας Θεοδώρας και του Ι.Ν. αγίου Νικολάου του Τρανού, οι οποίες και θα συναντηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, επί της οδού Μητροπόλεως, όπου θα ψαλούν τροπάρια του Επιταφίου Θρήνου και θα πραγματοποιηθεί Δέηση.

Προσκαλούνται όλοι να συμμετάσχουν σε αυτή την μοναδικά ιδιαίτερη και σπουδαία πνευματική ευκαιρία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ