Οι ψητές πατάτες αποτελούν ένα διαχρονικό συνοδευτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο. Μπορείτε να τις απογειώσετε με την προσθήκη λαχταριστής φέτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια. Απλά υλικά, απίστευτη γεύση!
Υλικά
- 2/3 φλιτζανιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1,5 κιλό πατάτες (περίπου 6 μεσαίες), κομμένες σε 8 φέτες η κάθε μία
- 3/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε με ένα σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Απλώστε τις πατάτες ομοιόμορφα σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύστε τις με το μείγμα νερού και λαδιού.
- Ψήστε τις πατάτες για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Πασπαλίστε τις ψητές πατάτες με την τριμμένη φέτα και απολαύστε!
Συμβουλές:
- Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αποξηραμένο θυμάρι ή λίγη πάπρικα.
- Αν δεν έχετε φρέσκια ρίγανη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
- Για πιο τραγανές πατάτες, μπορείτε να τις στεγνώσετε καλά με απορροφητικό χαρτί πριν τις βάλετε στο φούρνο.