Πρόσωπο «Ozempic»: Τι είναι και γιατί έχει σαρώσει το Χόλυγουντ

Στο Χόλυγουντ η πίεση στους αστέρες να δείχνουν ωραίοι και αδύνατοι είναι μεγάλη. Αρκετοί, λοιπόν, φέρονται να χρησιμοποιούν το φάρμακο Ozempic για να χάσουν βάρος.

Ωστόσο το φάρμακο έχει προκαλέσει μία παρενέργεια γνωστή ως «πρόσωπο Ozempic». Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι βαθουλωμένα μάτια, ισχνά μάγουλα και κρεμασμένο δέρμα με αποτέλεσμα κάποιος να δείχνει μεγαλύτερος από την ηλικία του.

Η πλαστικός χειρουργός, Smita Ramanadham δήλωσε στην DailyMail.com: «Το πρόσωπο Ozempic έχει ουσιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά που βλέπουμε όταν οι ασθενείς έχουν ταχεία ή τακτική απώλεια βάρους. Βλέπουμε μια απώλεια όγκου στο πρόσωπο και όταν χάνουμε λίπος στο πρόσωπο βλέπουμε σημάδια όπως τα μάγουλα να είναι πιο βυθισμένα, περισσότερο κρεμασμένο δέρμα».

Και πρόσθεσε: «Μερικές φορές, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να δείχνει πραγματικά μεγαλύτερο, επειδή το λίπος στα μάγουλά μας είναι αυτό που μας δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση».

Τζέσικα Σίμσον
Η τραγουδίστρια Τζέσικα Σίμσον.

Η Sue Decotiis, γιατρός ειδική στην απώλεια βάρους που έχει συνταγογραφήσει το Ozempic σε χιλιάδες ασθενείς, πρόσθεσε ότι η απώλεια βάρους φαίνεται πιο έντονη σε όσους έχουν μακρύτερα πρόσωπα λόγω του τρόπου με τον οποίο τεντώνεται το δέρμα.

Περισσότερες από εννέα εκατομμύρια συνταγές για το Ozempic γράφτηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, καθώς το φάρμακο «κατέκτησε» τις ΗΠΑ και το Χόλυγουντ.

Ο πρώην σύντροφος της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, Σκοτ Ντίσικ τρόμαξε τους θαυμαστές του τον περασμένο μήνα με τη δραματική αλλαγή στην εμφάνιση του.

Σκοτ Ντίσικ
Ο Σκοτ Ντίσικ

Χειρούργοι είπαν στην Daily Mail ότι είναι ασυνήθιστο για τα φάρμακα απώλειας βάρους να προκαλούν μια τόσο δραματική αλλαγή όπως στην εμφάνισή του του Σκοτ Ντίσικ. Υποδήλωσαν ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, ανάμεσα τους και αν χρησιμοποιούσε επιθετικά τα φάρμακα.

Μεταξύ των γυναικών, οι γιατροί ανέφεραν ότι η 71χρονη Σάρον Όσμπορν ήταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του προσώπου του Ozempic, αφού η σταρ αποκάλυψε ότι έχασε 42 κιλά με το Ozempic και στη συνέχεια δεν μπορούσε να σταματήσει να χάνει βάρος.

«Τα μάτια της φαίνονται πιο βυθισμένα, τα μάγουλά της έχουν περισσότερη κοιλότητα. Υπάρχει επίσης σημαντική απώλεια όγκου στο πρόσωπο και περισσότερες ρυτίδες που σχετίζονται με αυτό», ανέφερε η γιατρός, Smita Ramanadham.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ