Πώς να ξεφορτωθείτε την… ψαρίλα από την κουζίνα σας

Ακόμη κι αν αγαπάτε το ψάρι, το να το μαγειρέψετε στην κουζίνα σας μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία. Πολύ καιρό αφότου φαγωθεί το ψάρι, πλυθούν οι κατσαρόλες και τα πιάτα τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων, η μυρωδιά του ψαριού παραμένει. Και σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλετε να προσέξουν οι επισκέπτες του σπιτιού σας…

Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό χωρίς θέρμανση

Ευτυχώς, οι συμβουλές στο διαδίκτυο είναι αρκετές και δίνουν τη λύση για να αποφύγετε την δυσοσμία από τα θαλασσινά εδέσματα, που θα βρεθούν στο επίκεντρο του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας.

Πρώτα απ ‘όλα, να ξέρετε ότι τα πραγματικά φρέσκα ψάρια και όστρακα δεν πρέπει να έχουν καθόλου περίεργη οσμή. Αν λοιπόν ξετυλίξετε ένα πακέτο με ψάρια και κάνετε ένα βήμα πίσω από τη μυρωδιά, μην τα χρησιμοποιήσετε.

Πώς να αφαιρέσετε έναν δύσκολο λεκέ από χαλί – Το καθαριστικό που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας

 

Η μυρωδιά από το μαγείρεμα των ψαριών οφείλεται στη μέθοδο μαγειρέματος που χρησιμοποιείτε. Το πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του ψαριού ξεκινά αλλάζοντας τον τρόπο που μαγειρεύετε τα ψάρια σας.

  • Το τηγάνισμα μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα μυρωδιάς, αλλά άλλες τεχνικές, όπως το μαγείρεμα των ψαριών σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί, μπορούν να καλύψουν το πρόβλημα πριν ξεκινήσει.
  • Οι ειδικοί καθαρισμού συνιστούν την εξουδετέρωση της μυρωδιάς πριν από το μαγείρεμα, μουλιάζοντας τα ψάρια σε γάλα ή σε διάλυμα λεμονιού και νερού.
  • Εάν είναι πολύ αργά και το σπίτι σας έχει αρχίσει να μυρίζει σαν το πάρκινγκ ενός ψαράδικου, τότε μια συμβουλή είναι να ανακατέψετε ξύδι και νερό και να το αφήσετε να βράσει για αρκετά λεπτά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξυλάκια κανέλας ή έλαιο λεβάντας για μια πιο ευχάριστα αρωματική ατμόσφαιρα.
  • Προετοιμάστε το σπίτι σας πριν από το μαγείρεμα των ψαρικών, κλείνοντας τυχόν εσωτερικές πόρτες για να μην εξαπλωθεί η μυρωδιά σε όλο το σπίτι και στα υπνοδωμάτια. Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες της κουζίνας για να αεριστεί ο χώρος.
  • Και φροντίστε να σκουπίσετε τυχόν διαρροές και να πετάξετε τυχόν σκουπίδια που περιέχουν κομμάτια ψαριού ή όστρακα το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε τυχόν παρατεταμένες οσμές.
  • Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, ψήστε μερικά μπισκότα για επιδόρπιο και το γλυκό άρωμα που θα προκύψει θα κάνει όλους να ξεχάσουν οποιαδήποτε μυρωδιά ψαριού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ